Aktualno OG sada Ogulin

Žele otvoriti i jaslice!

Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Bistrac“ Ogulin donijelo je odluku o upisu djece u redovni program i program opće igraonice u školskoj godini 2017/ 2018.

Prema riječima ravnateljice Ivanke Turković, prijave za upis sa svom potrebnom dokumentacijom zaprimat će se od 1. do 15. svibnja 2017. poštom ili osobno u vrtiću.

Po zaprimljenoj dokumentaciji u navedenom roku, povjerenstvo koje je imenovalo Upravno vijeće riješit će zahtjeve za upis po kriterijima, sastaviti listu primljene djece i listu čekanja. Svaki roditelj dobit će rješenje na kućnu adresu. Prijave za upis u kraći program primaju do popunjenja kapaciteta.

Stoga iz vrtića pozivaju roditelje koji imaju djecu rođenu 1. 04 2011. – 31.03 2012. godine tj. djecu koji postaju 2018. školski obveznici, da se jave u Dječji vrtić i prijave djecu za pohađanje programa predškole.

Sukladno Pravilniku o sadržaju i trajanju programa predškole, ona je obvezna za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu.

Program predškole provodi se od 1. listopada do 31. svibnja, a ukupno traje 250 sati godišnje za djecu koja nisu polaznici redovnog programa. Odvija se dva puta tjedno po tri sata neposrednog rada sa djecom.

Zadaća programa predškole je razvijanje i unapređivanje tjelesnih, emocionalnih, socijalnih i spoznajnih potencijala djeteta te poticanje komunikacijskih vještina potrebnih za nove oblike učenja.

Ivanka Turković i ovom je prigodom podsjetila da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo je značajna financijska sredstva za nastavak radova na proširenju Dječjeg vrtića „Bistrac“.

“Dodijeljeni iznos je 850.000,00 kuna, a uz sredstva iz proračuna grada Ogulina u iznosu od 950.000,00 kuna, bili bi možda i dovoljni da se završe građevinski radovi. Do sada je utrošeno 800.000,00 kuna. Želja nam je da do dana vrtića, 13. studenog ove godine, otvorimo jaslice i uselimo u novi prostor. Želimo smanjiti muke mladim roditeljima koji se nakon godinu dana starosti djeteta moraju vratiti na posao, a imaju veliku brigu kamo s djetetom”-zaključila je Ivanka Turković, napomenuvši da će jaslice biti za djecu od jedne godine starosti pa na dalje, a o svemu će roditelje obavijestiti putem našeg portala, kad za to dođe vrijeme.