Aktualno Županija

Golfom noćas sletio u nabujalu Dobru

Pravu sreću u nesreći imao je noćas mladi vozač golfa. Sa svojim automobilom sletio je u nabujalu rijeku Dobru, u mjestu Jarče Polje, te čudom izašao neozlijeđen.
Sve se događalo nešto prije 23 sata, kad je mladić koji je bio sam u automobilu, vozio u smjeru Novigrada na Dobri.
Netom nakon što je prošao mjesto Jarče Polje  i ušao u Maletiće, izgubio je kontrolu nad vozilom, i to na proširenom dijelu ceste. Je li svemu kumovala brzina ili nešto drugo, nije poznato. Auto je najprije “zarolao” suprotnom stranom kolnika i travnatom površinom,  da bi se potom vratio na svoju stranu kolnika, a odatle izravno sletio u rijeku polomivši pritom stup. Automobil je sletio točno na slap kod Banovca, a onda su ga jake struje odnijele 50-ak metara dalje, a “usidrio” se na krovu.
U trenutku slijetanja mladiću su se vjerojatno od siline udarca otvorila vrata na Golfu te je kroz njih isplivao van. Treba reći i da je Dobra tijekom noći imala izuzetno visok vodostaj jer je iz Hidroelektrane Lešće pušten vodni val, što je vjerojatno još jedna sreća u nesreći. Naime, da je automobil sletio na kameni slap u normalnom stanju vodostaja kakvo je i jutros, vjerojatno bi vozač zadobio puno teže, ako ne i fatalne ozljede.
Automobil koji je poprilično uništen  je jutros izvučen iz rijeke, a policija je obavila očevid. (foto&tekst,radio-mreznica.hr)