Aktualno Županija

Prvosvibanjska biciklijada po 24. put starta iz Karlovca za Grdun

– Za sve majice, vojnički grah, pivo i sok, a najsretnijima – nagrade

Vjerujem da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo ugodnim druženjem proslaviti Međunarodni praznik rada. Ovo nije utrka, nema prvog ni zadnjeg i svi su dobrodošli, ne samo od 7 do 77, nego i mlađi od 7 i stariji od 77, poručio je regionalni povjerenik SSSH Nikola Badovinac, najavljujući danas tradicionalnu Prvosvibanjsku biciklijadu.

Sindikat je organizira 24. put, odavno je već tradicija i simbol Karlovca, no Badovinac napominje da su poteškoće u organizaciji iz godine u godinu sve veće i da bi Biciklijade teško bilo bez pomoći sponzora, a posebno glavnog, Karlovačke banke.

Upravo ispred zgrade Kabe u Ulici I.G. Kovačića u ponedjeljak od 8 sati bit će okupljanje sudionika. Kod prijava će dobiti majice i evidencijske kupone – čiji će im brojevi trebati za kasnije izvlačenje nagrada – dok će put Grduna krenuti u 10 sati.
Ispratit će ih Karlovački bubnjari pa će pod pratnjom policije voziti uobičajenom trasom: Korzo, Mačekova, Marmontova aleja, Borlin, Mala Jelsa, Zadobarje, Grdun. Zajedno s karlovačkim biciklistima tuda će proći i oni koji će se ispred robne kuće u Dugoj Resi okupiti od 8 sati i pola sata kasnije do Karlovca dovesti kroz Belajske Poljice, Logorište, Mostanje, Rakovac i Radićevu ulicu, dok će sudionici biciklijade iz Vrhovca i Ozlja do Grduna stići preko Slapna, Malog Erjavca i Jaškova.

– U Grdun bismo trebali stići oko 10.45, a tamo sve čeka 2.300 porcija vojničkog graha, karlovačko pivo i voćni sokovi. Za zabavni program zadužen je Dado Valent i Tip – Top Band, a najsretnije sudionike očekuju nagrade: 3 mountin bikea i 15 poklona naših sponzora, kazao je Badovinac, te, kao i član Uprave Kabe Marino Rade, pozvao sve građane Karlovca i županije da se pridruže biciklijadi i po 24. put uživaju u njoj.

Na Grdunu će program trajati do 14 sati, kada je, ponovo pod pratnjom policije, polazak za Ozalj i Vrhovac istim putem kojim su biciklisti i stigli, a za Karlovac preko Gornjeg Pokupja, Mahična, Donjeg Pokupja, Novaka, Hrnetića, Drežnika i Mosta Alessandrije do Korza. Odatle će Dugorešani trasom kojom su i došli u Karlovac produžiti do grada na Mrežnici. (kaportal.hr)