Kolumne Krule Kruloteka S vama kroz svaki dan

Žena na baušteli!

Žene koje prolaze kraj gradilišta, dijele se samo na 2 vrste
1. One koje bi pukle od srama
2. One koje će uzvratiti osmijehom
Jučer je recimo, kraj naše bauštele prošla jedna utegnuta koja je pukla od srama. Ovo “utegnuta” nisam izmislio ja, nego bauštela… a to je ženska osoba koja ima pripijene traperice na način da te iste traperice načmeš skalpelom, eksplodirale bi… kuzis… otud utegnuta. Isto tako, da bi nosila tu bauštelsku titulu “Utegnuta”, mora imati između 30-55 godina i biti punija. Žene koje ganjaju manekensku liniju, popularne su samo u časopisima i reklamama… na baušteli to nije neka prednost.
Uglavnom… ne bi ja ni skužio da utegnuta prolazi kraj gradilišta neg začu obavještajca kako viče “Mati moja mila!” (“Obavještajac” – ona osoba na baušteli koja prva primjeti ženu te izrijekom obavještava ostale kolege). Ide ona, grabi ka antilopa… a na baušteli sve zvecka jer svima ispada alat iz ruku. Ka što merkati stoje na nogama, podupirući se repom o tlo, pa okreću glavu lijevo desno gledajući ima li kakva prijetnja… tako je i na baušteli kad prolazi žena. Svi se uspravili, poduprli se na lopate… a glave svima u istom smjeru ka merkatima. Čim je prišla do bauštele, netko skviknu “Gledaj groma od žene!”. E… tu dolazi do prepoznavanja o kakvoj se vrsti žene radi… jer žene sve čuju, a kamo li ne dobacivanje sa gradilišta… pa tako, kad čuje što se dobacuje, ide i njena reakcija… jedne se smiju i mahnu, a druge, baš kao što je ova, zabije glavu u pod i to doslovno, sram ju je… ne znam kako uopće vidi kud hoda.
Od dobacivanja tu je već spomenuto “Gledaj groma od žene!”… pa ima recimo kratko ali glasno “A u!”… ima i vjernika “Falim te Bože, a ne cjel dan gledam ove pedere!”… ima i poziva “Mala oš samnom van!?”… ima i ispitivača “Jes udana!?”… ima i onih koji ne vele ništa al gledaju za njom još 5 minuta kad je izgube iz vidika, romantičari jebiga… ima onih koji zazvižde… ima svega… al najbitnije i najvažnije… nikad nitko ne vrijeđa.
I tako… ima toga već 15 godina… ja bi sa posla uvijek išao sa jednim zidarom, vozio me kući… i uvijek bi stali u istoj birtiji popit kavu… a samo zato što se njemu sviđala konobarica… koja je imala brkove i a noge dlakavije neg on i ja zajedno. Znao je zidar reći
– Joj kad bi je ja ulovio (pa rukama hvata zamišljenu nju)… jooooooj!!!
– Tebe privlače brkate žene sa dlakavim nogama?
– Koji brkovi???… koje dlakave noge???
On na njoj nije vidio ni brkove ni dlakave noge jer je ona za njega bila najljepša žena na svijetu.