Aktualno OG sada Ogulin

Ravnateljica Crvenog križa zaposlena je – u školi Plaški?!

 

Jučer je OGportal objavio tekst o aferi koja potresa Gradsko društvo Crvenog križa, a uslijedile su brojne reakcije naših čitatelja, koji do sada nisu bili upoznati sa stanjem u Crvenom križu.

U komentarima je jedan čitatelj upitao je li ravnateljica još zaposlenica u Osnovnoj školi Plaški, a to isto pitanje uputili smo ravnatelju Kuliću i mi,  još prije nekoliko mjeseci.

Bilo je to 2. studenog 2016.  i ravnatelj škole Plaški Vlatko Kulić nam je odgovorio:
“Kolegica koristi prava vezana uz korištenje neplaćenog dopusta. Ista prava regulirana su na temelju članka 87. Zakona o radu, te članka 55. Pravilnika o radu Osnovne škole Plaški…””

Bilo nam je i tada čudno što se netko tko je na neplaćenom dopustu, može zaposliti u drugoj ustanovi, pa smo to pitanje  8. ožujka ove godine uputili  u Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. U prilogu objavljujemo i njihov odgovor, a među ostalim oni ističu:” Radnik koji je stranka ugovora o radu sklopljenog  na puno radno vrijeme, ne može sklopiti ugovor  o radu za obavljanje posla kod drugog poslodavca (osim ako se radi o dopunskom radu)…

Istog dana, 8. ožujka 2017. OGportal zatražio je odgovor i od Ministarstva znanosti,  odgoja i obrazovanja, koji su nam odgovorili 29. ožujka da su naš upit proslijedili samostalnoj izvršiteljici u Karlovcu, prosvjetnoj inspektorici Vesni Štraus. Dakle, od 29. ožujka ona proučava ovaj predmet i još uvijek ne znamo  što je razmislila i odlučila.

Jučer smo, u vezi s ovim slučajem, kontaktirali i kabinet ministra Barišića, te nam je obećano da ćemo odgovor dobiti u najskorije vrijeme.

Živi bili, pa vidjeli!