Aktualno OG sada Ogulin

U gostima kod mladih rukometašica

U sklopu Ženskog rukometnog kluba „Ogulin“ djeluje i škola rukometa. Trenutno škola broji oko 30 djevojčica od 6 do 10 godina, znači od vrtićke dobi do 5 razreda osnovne škole. Bez obzira na dobnu razliku sve djevojčice treniraju zajedno, tri puta tjedno i to ponedjeljkom od 19,00 ,srijedom od 19,30 i petkom od 18, 00 sati, a treninzi traju po sat vremena. Treniraju na jednom mjestu, u Gradskoj sportskoj dvorani u Bolničkoj ulici , kod 1. Osnovne škole. 
Kako su u pitanju mlađe dobne skupine tako je i sam teren na kom djevojčice treniraju i igraju manji i igra se poprečno preko pola terena velikog rukometa. U dvorani su dva terena za mini rukomet, tako da se istodobno mogu odvijati treninzi za naprednije i one djevojčice koje se priključe kasnije u toku godine. Zbog manjeg terena u školi rukometa igra se mini rukomet, sa nešto malo drugačijim pravilima igre. Na terenu se nalazi 5 igračica, a u igri nije dozvoljena igra „zone“ već svaka igračica čuva jednu od protivničkih igračica. Utakmice traju 10 minuta i igra se sa spužvastom loptom. Zbog kratkoće utakmica natjecanja su organizirana kao turniri , pa se ovisno o prijavljenim ekipama na turniru odigra i po 6 do 8 utakmica.
Djevojčice ŽRK Ogulina u proteklih 3 godine ostvarile su nevjerojatne rezultate i sa svih turnira na kojima su bile, a radi se o 5 ili 6 turnira po sezoni, vraćale su se sa osvojenim jednim od prva tri mjesta , medaljama i peharima, a uvijek se na kraju turnira biraju najbolje „petorke turnira“ a po dvije od naših djevojčice obično dobivaju i ta priznanja i to po izboru svih trenera na turniru. Putuje se po raznim mjestima : Umag, Opatija, Kaštelir, Rijeka, Novi Vinodolski, Slunj, Ozalj, Gospić….. također dobivaju pozive i iz Slovenije, Bosne, Srbije, Italije. Tradicionalno svake godine, pa tako i ove, već 12-tu godinu za redom organiziraju  međunarodni turnir u mini rukometu povodom Dana bajki, a ove godine će biti 10.06. i očekuju veliki broj ekipa.
Od ove godine počela je i Županijska liga u mini rukometu koju igraju i djevojčice i dječaci međusobno i to u više dobnih skupina. Za sada djevojčice koje se natječu u dvije dobne skupine rođene 2007. godine i 2008. godine i mlađe ostvaruju fantastične rezultate i imaju sve pobjede, pa čak i protiv ekipa dječaka. U radu škole velika podrška su i roditelji koji prate svoju djecu na putovanjima i voze ih kada i kamo treba, a pored njih i Sportska zajednica grada ustupa jedno od svojih kombi vozila. Obično na put idu sa po dvije generacije, a to je 20 djevojčica, jer je u jednoj ekipi dozvoljeno imati 10 igračica. Škola rukometa djeluje već čitav niz godina. Počelo se negdje davno odmah iza domovinskog rata i od tada se izmijenilo više trenera.

Trenutno školu vodi trenerica Vesna Ceranić, a u radu joj pomažu Zlatko Blašković, kao trener, i Matea Brozović, kao pomoćna trenerica. Vesna Ceranić, djevojačko Mance, bila je dugogodišnja igračica ŽRK Ogulina i igračica prve generacija koja je sudjelovala u osnivanju samog kluba. Matea Brozović još je aktivna igračica, a Zlatko Blašković je dugogodišnji trener u klubu. Trenerima rad i druženje sa ovim uzrastom djevojčica predstavlja veliku radost. Motiv i želja za radom sa njima svaki dan je veći jer provesti jedan dan sa tim djevojčicama i to od ranih jutarnjih sati do kasno navečer, sudjelovati u njihovim tugama, radostima, pobjedama, porazima, prepuno je iskrenih osjećaja koji su u današnje vrijeme svima potrebni. Iako obično upisi u školu počinju sa početkom školske godine , mi u klubu i dalje cijele godine vršimo upis u školu u terminima koje smo i naveli. Također rad i rezultate cijelog kluba mogu se pratiti na stranici facebooka Ženski rukometni klub Ogulin.