Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinac zbog lažne diplome dobio otkaz!

OGportal jučer je uputio službeni upit u Karlovačku županiju o navodnom, još jednom  slučaju lažne diplome zbog koje je njihov  referent za udruge, HSP-ov kandidat na izborima, dobio otkaz, jer je, doznajemo,,  krivotvorio diplomu Fakulteta prometnih znanosti. Odgovor nismo dobili, ali su više sreće imale kolege s KAportala, koji su, iz odgovora kojeg su primili,  doznali da je
Viši referent za udruge Karlovačke županije na ovom  radnom mjestu godinama radio s lažnom diplomom Fakulteta prometnih znanosti.
“Taman kad se počelo zaboravljati na pravu pošast lažnih diploma u karlovačkim gradskim tvrtkama, ustanovama i gradskoj upravi, karlovačkoj, a nedavno i dugoreškoj, otkriven je novi slučaj koji je u kraće vrijeme prolazio medijski “ispod radara”, sve do sad, prenose kolege i dodaju da je  riječ  o sad već bivšem djelatniku Karlovačke županije N. G., što im je potvrđeno iz Županije.
“Sve je otkriveno ne zaslugama same Županije i njenog čelništva – jer i nakon što se 2012. doznalo da tadašnja pročelnica Ureda župana nema diplomu Ekonomskog fakulteta u provjeru svjedodžbi i diploma se, očito, nije išlo – nego Ministarstva uprave. Ono je nalogom od 30. ožujka zatražilo provjeru vjerodostojnosti isprava kojim službenici i namještenici Karlovačke županije dokazuju potreban stupanj obrazovanja, te, u slučaju utvrđivanja nevjerodostojnima, poduzimanje radnji propisanih zakonom.
– Karlovačka županija postupila je po nalogu Ministarstva uprave i izvršila provjeru vjerodostojnosti isprava. Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izvijestio nas je 2. svibnja 2017. godine da se diploma službenika N. G. ne nalazi u evidenciji diplomiranih studenata niti je diploma izdana od strane Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu”- piše KAportal.
Dobio otkaz
Sukladno članku 115. stavak 1. točka h) Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi navedenom službeniku prestala je služba po sili zakona iz razloga saznanja da u vrijeme prijma u službu nije ispunjavao uvjete za prijam u istu propisane predmetnim zakonom. Predmetno rješenje nosi datum 2. svibnja 2017. godine. Službenik N. G. bio je zaposlen na radnom mjestu viši referent za udruge u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, za koje mjesto je propisan uvjet stručne spreme sveučilišni prvostupnik ili stručni prvostupnik društvene, prirodne ili tehničke struke, stoji u odgovoru pročelnice Tajništva, upravnih i općih poslova Irene Gerovac Zrnić.
HSP-ov kandidat na izborima
Na pitanje kolega zašto o ovom slučaju župan nije izvijestio javnost kao što je to učinio u slučaju bivše pročelnice, odgovoreno im je da je “u tijeku kriminalističko istraživanje koje je pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu po prijavi Karlovačke županije te upravo zbog istog istraživanja nismo predmetne informacije iznosili u javnost”. Odgovorili su i da će Županija “svoja prava ostvarivati u predstojećim kaznenim i eventualnim parničnim postupcima”.
Inače, njihov bivši zaposlenik je, baš kao što je bila i pročelnica Ureda župana s lažnom diplomom Bernardica Topolnjak Halapa, član HSP-a, te je bio kandidat ove stranke za Gradsko vijeće Ogulina na netom završenim lokalnim izborima.