Aktualno OG sada Ogulin

Nova županijska skupština

Posljednjih dana mnogi se bave analizama izbornih rezultata sagledavajući ih sa svih strana. Neki sudionici proglašavaju pobjedu, dok drugi izražavaju zadovoljstvo ili nezadovoljstvo postignutim rezultatima. Naravno, rezultati se najviše analiziraju na osnovu uspjeha ili neuspjeha stranaka ili političkih opcija, a nešto rjeđe sa gledišta lokalnih zajednica.
Bez obzira na dobre ili loše rezultate pojedinih stranaka, gledajući rezultate izbora za županijsku skupštinu, Ogulinci se ne mogu pohvaliti nekim većim uspjehom, odnosno zastupljenošću Ogulinaca u županijskoj skupštini.
Naime, u radu dosadašnjeg sazivu županijske skupštine sudjelovalo je šestoro Ogulinaca – Željko Bokulić (HSP AS), Vladimir Kubelka (HSS), Željko Lipošćak (HDZ), Jovan Maravić (HDZ), Sanja Marković (HDZ) i Bojan Prebežić (SDP),  a toliko će ih biti i ubuduće.

Prema rezultatima nedjeljnih izbora, u novom sazivu županijske skupštine bit će ih ponovno šestero i to trojica iz HDZ-a Ivan Vučić (osim ako se ne odluči za ogulinsko gradsko vijeće gdje je također bio kandidat), Željko Lipošćak i Jovan Maravić, dvojica iz SDP-a Ivan Vuković i Zlatko Mrvoš i Lidija Domitrović iz Živog zida.