Aktualno OG sada Ogulin

Lako je postati članom mladeži DVD-a Ogulin

Stjepan Stipetić  i Ante Hećimović  voditelji su mladeži DVD-a Ogulin od 6 do 12 i od 12 do 16 godina.  Trenutno imaju desetak članova, koji se okupljaju nedjeljom  u 15 sati u prostorijama DVD-a Ogulin. Nakon okupljanja, imaju vježbu na prostoru DVD-a Ogulin, a ponekad i na poligonu stadiona NK Dobra.
Stjepan i Ante uče ih kako postati vatrogasac, pripremaju ih za natjecanja i polaganje ispita za vatrogasca, u koliko ih to zanima.
Svi zainteresirani mogu postati članovi DVD-a, a cilj ovih okupljanja je da se što više djece i mladih uključi u rad dobrovoljnih vatrogasnih društava.
Dakle, svi koji žele mogu doći svake nedjelje poslije podne u već spomenuto vrijeme u prostorije DVD-a. Osim što se može dosta toga naučiti, mogu se i dobro zabaviti i slobodno vrijeme provesti korisno i kvalitetno. Termini se mnogu i naknadno dogovarati, pogotovo sad kad dolazi lijepo, ljetno vrijeme.

Troškova za sudjelovanje u aktivnostima DVD-a nema, a odlaske na natjecanje, opremu, hranu i piće također  pokriva DVD.  Nema ni članarine, što je danas rijetkost.

Roditeljima samo možemo preporučiti da upišu svoje dijete i na taj način mu omoguće stjecanje osnovnih znanja i vještina iz vatrogastva.