Aktualno OG sada Ogulin

Vjerujem da će pravda i stručnost pobijediti

Vrlo je negativno  odjeknula vijest o poništenju natječaja za direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina, o čemu je novinare izvijestio kandidat za gradonačelnika Dalibor Domitrović, na današnjoj press konferenciji.
Na to je mjesto, na temelju javnog natječaja i pravilnika koji je vrijedio, izabrana Sonja Drašković. Ona je, podsjetimo, magistra  ekonomije, diplomirala je  na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer marketing, te je prvostupnica novinarstva,  koje je diplomirala na Fakultetu političkih znanosti.
OG portal doznaje da je problem nastao onog trenutka kad je ogulinska  Turistička zajednica poslala dopis da se nova direktorica upiše u Upisnik promjena  i tom su prilikom u Ministarstvu turizma utvrdili da je natječaj nevaljan, jer su smatrali da je dodatno testiranje znanja i vještina iz područja poznavanja dodatnih stranih jezika, promocije i marketinga bilo nepotrebno! Iako nikakvih dodatnih testiranja na koja se pozivaju nije bilo.
Je li  normalno da se zbog toga ruši natječaj, pitaju se Ogulinci i kažu da bi trebalo biti upravo suprotno i da je Turističko vijeće  odradilo odličan posao, a ne da se zbog toga netko proziva.
U razlozima za poništenje navodi se i da jedna kandidatkinja  nije vlastoručno potpisala svoj životopis!  No, doznajemo da se ona nikada nije ni očitovala i da se nitko od kandidata nije žalio na odluku o izboru kandidatkinje Sonje Drašković. To je  vrlo simptomatično i gotovo je nevjerojatno da se nadležno ministarstvo sad sjetilo ispravljati pogreške!
Sonja Drašković  za OGportal je izjavila:
“Čekam saziv Turističkog vijeća na kojem ćemo vidjeti što će odlučiti i koji su nam sljedeći koraci. Ne znam zašto se ovo dogodilo točno i što je do toga dovelo. Može se samo nagađati i insinuirati, no za to nemamo vremena u ovom trenutku, jer za tjedan dana počinje 12. Ogulinski festival bajki, koji treba pripremiti kao da se ništa nije dogodilo i kao da je sve u najboljem redu. Radi izazova koji je stavljen pred naš Turistički ured, ne smije nitko patiti, kao ni posao koji se ovdje obavlja. Radimo kao da se ništa nije dogodilo dok viša tijela ne odluče. Dajemo 150% posto od sebe.
Čujte, u poslu uvijek ima teških situacija i izazova, kao i u životu, ne treba odmah pasti u melankoliju i prepustiti se. Treba se boriti do  kraja, uvijek. Osobito, kad znate da ste u pravu i imate čvrste temelje. A zašto se ovo događa i koji su razlozi i uzroci, vrijeme će pokazati, istina ispliva na vidjelo, kad tad”- rekla nam je Sonja Drašković, dodavši da nije stranački kadar, niti politička osoba.
“Je li se tu umiješala politika, ne znam, vidjet će se. Jedna od glavnih političkih tema uvijek su mladi i kako im treba dati šansu. Došla sam ovdje s dobrom voljom i namjerom, puna entuzijazma. Došla sam napraviti nešto za turizam u ovom gradu, donijeti nove ideje i energiju. Nakon ove situacije, koja nije nimalo ugodna, mogu samo reći da posve razumijem mlade koji su razočarani u ovu državu i sustav i bježe van. Mislim da je došlo vrijeme da se nešto promijeni i da svima koji žele raditi treba početi davati prilike”-zaključuje Sonja Drašković i unatoč svemu osmijeh ne skida s lica!