Aktualno OG sada Ogulin

“S tobom mogu sve” završava krajem lipnja

U Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“ održan je radni sastanak dionika projekta „S tobom mogu sve!“. Sastanak, kojem su nazočile pomoćnice u nastavi i predstavnici partnerskih odgojno – obrazovnih ustanova, je prvenstveno bio zamišljen za prezentaciju realizacije projektnih aktivnosti obnašateljima vlasti gradova Ogulina, Duge Rese i Karlovca koji se  nažalost nisu odazvali odaslanim pozivima.
Naime, udruga „Radost“ iz Ogulina, u partnerstvu s odgojno – obrazovnim ustanovama OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin, Prvom osnovnom školom Ogulin, Gimnazijom Bernardina Frankopana Ogulin, ali i OŠ Vladimira Nazora iz Duge Rese, te Ekonomsko – turističkom školom iz Karlovca privodi kraju realizaciju projekta koji je financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu od 310.000 kuna. Zahvaljujući osiguranim sredstvima osmero učenika iz partnerskih ustanova dobilo je pomoćnike u nastavi, čime im je omogućeno ravnopravno aktivno sudjelovanje u nastavi tijekom školske godine 2016./2017..
Tijekom sastanka nazočni su podijelili svoja iskustva i dojmove stečene tijekom provedbe projektnih aktivnosti, a poseban naglasak stavljen je na potrebe učenika s teškoćama u razvoju za slijedeću školsku godinu. Sastanak je okončan pohvalama upućenima udruzi “Radost”, uz zaključak kako postoji potreba za izradom novog projektnog prijedloga koji će biti upućen na adresu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta po objavi novog natječaja za pomoćnike u nastavi.
Projekt “S tobom mogu sve!” završava 30. lipnja, a voditelj projekta je Tina Trivanović.