Aktualno Županija

“Koalicija SDP-a i HDZ-a nije nemoguća, ako je od interesa žitelja općine Tounj”

U Tounju je jučer održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Tounj. Načelnik općine je, podsjetimo, Ivica Sopek, a u Vijeće je izabrano 5 kandidata s njegove liste  i to  Snježana Brletić, Vesna Kovačević, Franjo Vukmanić, Nikola Katić i Darko Meašić.
Isto toliko, 5 mandata osvojila je i lista HDZ-a pa su u Općinsko vijeće iz te stranke izabrani Mato Matešić, Nikola Fumić, Mirko Brletić, Željko Pribanić i Tihomir Salopek.
Jedan mandat osvojio je SDP, odnosno Jasmina Capan.
Za predsjednicu Općinskog vijeća vijećnici HDZ-a predložili su, na iznenađenje nezavisnih,  SDP-ovu Jasminu Capan, a za potpredsjednika HDZ-ovog Nikolu Fumića. Upravo je taj prijedlog i prihvaćen, većinom od 6 glasova.
Kako novinari OGportala nisu pozvani na sjednicu, pa ne možemo iznijeti detalje o izboru predsjednice Općinskog vijeća Jasmine Capan, nazvali smo ju i zamolili za komentar. Evo što je izjavila za naš portal:
“Prije svega želim se zahvaliti svim biračima SDP-a, a sto se tiče  svečane sjednice ne bih rekla da je bilo iznenađenja. Iako je koalicija SDP-a i HDZ-a neprirodna i svima čudna,  nije nemoguća. Događala se u većim gradovima, pa ne vidim u čemu je problem da i u Tounju bude,  ako je rad iste od interesa svih žitelja općine.
Načelniku iskrene čestitke i ovim putem, ne vidim razloga za dizanje nekih tenzija, pogotovo ako nam je svima, a posebice ovoj koaliciji u interesu rad za dobrobit općine i uspješne suradnje s načelnikom”-ističe  Jasmina Capan