Aktualno OG sada Ogulin

Za 4 sata korištenja mrtvačnice-1500 kuna!

“Za četiri sata korištenja mrtvačnice u Ponikvama, platili smo 1500 kuna! Kako je to moguće?-upitala je OGportal jedna naša ogorčena čitateljica, koja je prošlog tjedna sahranila brata u Ponikvama, malom selu nedaleko Ogulina.
“Tijelo smo dovezli u 12 i mrtvačnicu koristili do 16 sati. I to nas je koštalo 1500 kuna”- pojašnjava nam ona i dostavlja dokaz, potvrdu o uplati na ime  Mirjane Vignjević i sa pečatom Mjesnog odbora Ponikve.
Doznajemo da je Mirjana Vignjević predsjednica Mjesnog odbora Ponikve i s obzirom na doista visoku cijenu korištenja mrtvačnice, bilo je logično da je nazovemo i upitamo zašto je to tako.
Prilično oštro nastupila je ova gospođa kad smo rekli da smo novinari i nekako joj nije bilo jasno zašto ju to pitamo! A onda nam je ipak pojasnila:
“Mi smo sami izgradili mrtvačnicu! Svaka obitelj, a ukupno je to 47, dala je  2200 kuna iz svog novčanika kako bismo je napravili, a ostalo je donacijama pomogao Grad Ogulin. Donijeli smo odluku da oni koji  žele koristiti mrtvačnicu, a nisu željeli sudjelovati u financiranju, trebaju platiti 1500 kuna i to im je kazna za to što nisu htjeli surađivati”- kazala nam je Mirjana Vignjević, ističući da su sve radili dobrovoljno i da ne može netko sada mrtvačnicu  koristiti džabe.
“To je odluka cijelog sela. Mi te novce koristimo za daljnje ulaganje i uplate se vrše na moje ime, kao predsjednice Mjesnog odbora”- kaže nam Mirjana Vignjević, a na kraju nam poručuje:
“Nemojte da iziđe nešto negativno, jer ću ja onda progovoriti. Mi smo sirotinjsko selo gdje je 80 posto nezaposlenih i oni su ipak dali novce, sve je to naše, mi smo u to uložili sto tisuća kuna i sve optužbe su nepoštene. Na njih ću reagirati. Meni je dosta laži u ovoj državi i u ovom životu”- riječi su naše sugovornice.