S prirodom U korak s prirodom

Uvertira

Ne znam ni sama kako sam se uspjela natjerati da pogledam cijeli film „The Lobster“ do kraja, čudnjikav je, pomaknut i monoton. Možda zbog glavnog glumca , a možda i zanimljivog podatka koji mi je ušao u glavu, a kojeg nisam znala od prije. Riječ je o tome da jastozi znaju poživjeti i preko sto godina, te se mogu razmnožavati do smrti. Kao takvima im je lako zavidjeti. Što su stariji to su veći, za razliku od nas ljudi koji se s godinama fizički smanjujemo, kao naš libido i mogućnost razmnožavanja.
Možda nam većini nije cilj živjeti preko stote i sa sto i nekom dobiti potomke, ali nam je svima vjerujem želja ostati što duže vitalnima.
Vitalnost nije nešto s čim se rodimo ili nešto što postižemo malom plavom tableticom. Riječ je o nečem što se postiže određenim načinom života.
Teme o kojima planiram pisati biti će raznolike, ali će se većina njih moći svesti na isti nazivnik a to je vitalnost, kako ju ostvariti i zadržati.
Planiram pisati i o tome kako voditi što kvalitetniji život u pogledu stvaranja pozitivne mikrookoline u kojoj živimo, kako se dobro osjećati u svom tijelu punom energije i kondicije, kako izgraditi takvo tijelo,kako imati pozitivne misli, hraniti se što zdravije, hidratizirati, detoksicirati, masirati, njegovati svoje tijelo sa što prirodnijim sastojcima.
Kamo god išli nosimo sebe sa sobom, naše tijelo kao prometno sredstvo, naš um kao putokaz i našu dušu kao gorivo. Bilo bi lijepo da to tijelo lagodno korača, da je um bistar , da ego kontroliramo,a da duša gušta.
Već dugi niz godina me ne zadovoljava smjer u kojem se mase kreću, bilo po pitanju GMO prehrane i one pune toksina, konzervansa i aditiva, kozmetike koju nanosimo na sebe pune kemijskih sastojaka, sredstava za čišćenje domaćinstva od kojih mi se zavrti u glavi, posuđa za kuhanje koje ispušta štetne mikročestice, negativnosti koja izlazi iz ljudskih usta u ogromnoj količini koje često nisu ni svjesni, kao niti posljedica koje takve misli nose sa sobom.
Planiram pisati i o homeopatiji, refleksoterapiji, rekonekciji, akupunkturi, fitoterapiji, aromaterapiji i raznim drugim alternativnim metodama iscjeljenja, o blagodati saune, ljekovitom bilju, sunčevoj energiji, D vitaminu, borovim šumama i negativnim ionima u zraku, izvorskoj vodi, kristalima, važnosti sna, ekologiji, reciklaži, zakonu privlačenja, ho’oponopono itd. Itd…
Nadam se da će se naći bašem šačica vas koji će upiti nešto od napisanog i primjeniti to za poboljšanje kvalitete svog života.
Do drugog puta ostanite pozitivnih misli i imajte na umu „Ako već moram misliti, mislit ću pozitivno“, a nastavno na to ne bi bilo ni tako loše živjeti kao jastog- mislim na segment reprodukcije 😉

 

 

 

Petra Gerić

(Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove uredništva, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.)