Aktualno OG sada Ogulin

Ivanjski krijes umjesto gradonačelnika upalio-predsjednik Županijske skupštine!

Sinoć je održano  tradicionalno paljenje krijesa, kod crkve Sv. Ivana u Desmericama. Iako je okupljanje bilo najavljeno u 18 sati, tek oko 21 sat počeo je stizati veći broj posjetitelja. Paljenje krijesa, kao što je bilo i rečeno, održano  je nešto kasnije, od 21,30 sati. Predsjednik Mjesnog odbora Desmerice Ivan Francetić pozdravio je nazočne i pomalo nespretno pozdravio nove gradske čelnike, zaboravivši pri tom čak  i njihova prezimena, ali je zato pozvao predsjednika Županijske skupštine Ivana Vučića da zapali Ivanjski krijes, iako je među onima koji su došli na proslavu, bio i novi gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović sa zamjenikom Danielom Vukeljom. Kad smo ga upitali zašto krijes, kao i dosadašnjih godina, nije upalio gradonačelnik, Ivan Francetić odgovorio nam je da je predsjednik Županijske skupštine po funkciji-važniji?! Podsjetili smo ga da župan Karlovačke županije i predsjednik Županijske skupštine ipak  nisu isto, no to je, očito, shvatio tek nešto kasnije, kada je pristupio do gradonačelnika i njegovih suradnika  i rekao da su greške moguće…

Na paljenju se okupio velik broj posjetitelja, no nije služena ni sveta misa, zato što je jučer bio blagdan Presveta srca Isusova, koji se slavi u Ribarićima, pa je predsjednik Francetić naglasio kako će misa biti služena- večeras. Tako su vjernici bili nezadovoljni, a  cijeli je događaj oko 23 sata pokvarila i kiša.

Neprimjereno je bilo i što je nekolicina gostiju doslovce otjerana sa svojih mjesta, koja su, prema riječima organizatora,  bila predviđena za goste, pa  je sve to bacilo sjenu na jednu lijepu tradiciju koja se jednostavno  ne smije vezati uz politiku!