Aktualno Županija

438. rođendan Karlovca – večeras koncert na Starom gradu, predstava u Zorin domu, kulturni programi na Starom placu

Uz 438. rođendan grada Karlovca danas su na rasporedu tri zanimljiva događanja, na tri gradske lokacije. Na Starom placu postavljena je instalacija Kunststation – Kulturna stanica, u okviru koje će se svakodnevno održavati i nezavisne kulturne priredbe. Danas će, tako, u 21:30 biti postavljen audio-vizualni rad Vladimira Končara “52 weeks”, a tijekom dana prolaznici i namjernici moći će razgledati i izložbu skulptura Marina Marinića. Izložba Marinićevih skulptura postavljena je i u centru MUZA u Haulikovoj ulici.

Na Starom gradu Dubovcu večeras u 21 sat na rasporedu je prvi iz ciklusa koncerata na dubovačkoj gradini. Publika će moći uživati u glasu sopranistice Marte Schwaiger i muziciranju pijanista Domagoja Guščića.

U Gradskom kazalištu Zorin dom, pak, počinje 4. Karlovački kazališni festival – KAKAFE. U 22 sat gostuje Putujuće kazalište i scena Ribnjak koje će se Karlovčanima predstaviti predstavom “U agoniji”, na poznati tekst Miroslava Krleže.

Sva su događanja besplatna, no za koncert i predstavu potrebno je na blagajni Zorin doma podignuti besplatnu ulaznicu zbog ograničenog prostora. (kaportal.hr)