Aktualno OG sada Ogulin

Aktivni puhači DVD-a Ogulin

 

Tijekom ovog mjeseca, točnije 10.,11. lipnja Puhački orkestar DVD-a Ogulin  sudjelovao je u Novom Vinodolskom na 31.Susret hrvatskih puhačkih orkestara.
To je središnja manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja je tijekom vikenda 10. i 11. lipnja u Novom Vinodolskom okupila najuspješnije hrvatske puhačke orkestre.
Svečanim mimohodom i zajedničkim muziciranjem na Trgu Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom, 500 glazbenika iz 13 odabranih orkestara A i C kategorije pod ravnanjem Josipa Kapovića, dirigenta Gradske limene Glazbe Petrinja zajedničkim su snagama uveli u natjecateljski program Susreta.
Orkestri sudionici, pa tako i Ogulinci, nastup na 31. Susretu izborili su stručnom selekcijom na županijskoj razini u okviru 8 županijskih i regionalnih natjecanja te 4 samostalna preslušavanja. Natjecateljski program 31. Susreta odvijao se u Domu kulture u Novom Vinodolskom, dok se revijalni dio odvijao na glavnim gradskim trgovima u Novom Vinodolskom i Crikvenici gdje su posjetitelji imali priliku poslušati promenadne koncerte orkestara.
Puhački orkestar DVD-a Ogulin svoj nastup u C kategoriji na ovom susretu izborio je na 18. Smotri puhačkih orkestara Karlovačke županije 2. travnja u Karlovcu. Promenadni koncert održali su u subotu u Crikvenici a nastup u natjecateljskom dijelu programa u nedjelju. Iako nisu konkurirali za neka od prvih mjesta, velikim uspjehom smatraju sam plasman na državno natjecanje i to petu godinu za redom, kao i kontinuirani napredak orkestra iz godine u godinu.
Stručno povjerenstvo u sastavu Robert Homen, Vanja Lisjak i Miro Saje odlučilo je za pobjednika u A kategoriji proglasiti Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin, a u C kategoriji Gradsku limenu glazbu Petrinja. Iz Puhačkog  orkestra DVD-a Ogulin poručuju da su vrlo zadovoljniu i natupom u Novom Vinodolskom, ali i svime dosad učinjenim u ovoj godini. Podsjetimo naši su pahači od budnice za Praznik rada do danas imali još nekolicinu nastupa. Odmah nakom prvomajske budnice, već 4. svibnja sudjelovali su na Mimohodu i svetoj misi povodom Sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca. Polovicom svibnja, 14. 05. bili su u Roču u Istri gdje su sudjelovali u programu na -29. izdanju međunarodnog natjecanja u sviranju na dijatonskim harmonikama.  Ogulinski orkestar drugi puta u zadnjih nekoliko godina (2014.,2017.) sudjeluje u revijalnom dijelu programa na poziv Limene glazbe ŽKUD-a „Renato Pernić“ iz Roča s kojima održavaju dobre odnose i koji su bili gosti ogulinskog orkestra za advent 2012. Nakon toga puhači DVD Ogulin sudjelovali su u procesiji za blagdan Tijelova te 18. lipnja na smotri folklora Igra kolo. Prije neke ljetne pauze naše vrijedne puhače očekuje još nastup u Malom Bukovcu 01. srpnja na 33. Susretu vatrogasnih puhačkih orkestara.