Aktualno OG sada Ogulin

Domitrović:”Ostanite u Ogulinu i radite za dobrobit cijelog grada”

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja  u gradskoj su vijećnici upriličili prijam za učenike i mentore ogulinskih osnovnih i srednjih škola , koji su u prošloj školskoj godini sudjelovali na državnim natjecanjima i smotrama.
Tom je prigodom putio je svima čestitke na ostvarenim rezultatima, a na prijamu su bili: iz Prve osnovne škole Ogulin ravnatelj  Zvonko Ranogajec, te učenica Lucija Stipetić, koja je osvojila 1. mjesto na državnom natjecanju iz geografije i njena mentorica  Nikolina Magličić Čavlović. Potom, Sandra Blašković koja je  sudjelovala na državnom natjecanju iz tehničke kulture i mentori  Marijan Tonković i Josip Stipetić ( 17 . mjesto ), te Jelena Galović, Marija Galović, Nika Ćićak i Tin Ćićak, sudionici  na državnoj vjeronaučnoj olimpijadi ( 14. mjesto ) i
mentorica Ivona  Rendulić
Iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Ogulin, nazočila je ravnateljica Anđelka Salopek, te Nika Stipetić, Ella Bikić, Mateo Grdić, Helena Dujmić i Matejo Hudurović koji su sudjelovali na  državnom natjecanju u krosu, Luka Grdešić koji je osvojio 1. mjesto pojedinačno na državnom  natjecanju u krosu i mentor Vilko Sušanj. Iz iste su škole i Lana Štajduhar, Monika Grdić i Petra Stipetić, koje su sudjelovale  na državnoj smotri učeničkih zadruga i mentorice Ivana Stipetić  i Adriana Vukelja, te  Dorotea Magdić,  zbog sudjelovanja na državnom natjecanju u čitanju na glas i mentorica Draga Šeremet.
IZ Gimnazije Bernardina Frankopana Ogulin na prijamu je bila  ravnateljica Sanja Dubić, te Doris Franjković, Lara Belančić, Luka Krznarić i Anamarija Mihalić koje su bile na državnom natjecanju iz vjeronauka  ( 20. mjesto ) i mentorica Ana Stipetić.
Mateja Mihaljević sudjelovala je na državnom natjecanju iz filozofije s
mentoricom  Jasminom Jašarević ( 17.mjesto ), a Luka Sušanj  na državnom natjecanju iz područja ekonomije, trgovine i poslovne administracije  – prodavač,
te mentorica Manuela Mihaljević Sabljak.
Andreja Bartolović i Anamarija Knežević bile su na  državnom natjecanju „ Poslovni izazovi  zapadnog Balkana. „  iz područja ekonomije, trgovine i poslovne administracije- ekonomist s mentoricom Jasminkom Turina Luketić.
Iz Obrtničke i tehničke škole Ogulin, prijamu  je nazočila ravnateljica Zrinka Ceranić Jurković , te učenik Antonio Bajt, koji je osvojio  2. mjesto  na državnom natjecanju iz područja prometa i logistike u zanimanju tehničar za željeznički promet, te njegov mentor Josip Prebežić.
Gradonačelnik Domitrović svima je poručio da po završetku školovanja ne odlaze iz Ogulina, već da ostanu i rade za dobrobit cijelog grada,  a Zvonko Ranogajec zahvalio mu je  što je nastavio tradiciju i time pokazao da poštuje rad učenika i djelatnika svih škola.