Aktualno OG sada Ogulin

Mnoštvo vjernika i svećenika na srebrnoj misi župnika Zubovića!

Kao što smo najavili, u župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu danas je župnik i dekan ogulinski Robert Zubović proslavo svoju srebrnu misu, odnosno 25 godina služenja crkvi. Na misi se okupio velik broj vjernika, koji su mu došli dati potporu i čestitati na ovoj važnoj obljetnici, a oni koji nisu mogli osobno doći uputili su mu brojne čestitke putem društvenih mreža.

Tako je, primjerice, Radoslav Kostan napisao: “Čestitke našem dragom don Robertu, mudrom i dobrom svećeniku, koji je najčešće znao osjetiti i čovjeka i vjernika, koji je znao pomagati kad je trebalo. Mogu reći i veliki radnik u Božjem vinogradu, duhovni vizionar i ona koji voli svoj poziv, ljubi Gospodina i Njegovu Crkvu, čovjeka…Nadamo se da milosrdni Bog ima s njim još puno planova i “posla u svom vinogradu”, kojeg on obrađuje i plodove donosi. Neka mu na tom putu Gospodin uvijek bude svjetlo i nezaobilazan put, istina i život. Volimo Vas, don Roberte…!

Vole ga i svi oni koji su se okupili u Župnoj crkvi Sv. Križa, a među njima su bili brojni svećenici, među kojima i bivši ogulinski župnici Tomislav Šporčić i Josip Štefančić.

Bili su tu  i brojni čestitari koji su župniku donijeli darove koji će ga  uvijek podsjećati na ovaj važan trenutak njegova života i služenja Bogu. Među čestitarima bili su oni najmlađi, predstavnici svih škola našeg Grada, posebno emotivan bio je susret sa članovima Udruge “Radost”, a obratio se nazočnima   i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji mu je zaželio sve najbolje u daljnjem životu i radu. U ime Pastoralnog vijeća i svih časnih sestara, te vjernika,  čestitku je uputila Josipa Biondić Atanasovski, te na koncu župni vikar  Herbert Berisha.  Po završetku svete mise okupili su se svi zajedno na druženju i domjenku u Župnom dvoru.