Aktualno Županija

Mandićeva prva kava s novinarima puna najava – Od ukidanja naplate parkiranja i Tita do novih direktora i pročelnika

Od 1. kolovoza bit će ukinuta naplata parkiranja na Baniji, neće se plaćati ni u Radićevoj od Straže do Džafera, po modelu sa Strossmayerovog trga, radnim danom poslije 15.30 i vikendom, dok će na svim ostalim parkirališnim mjestima pod naplatom, subotama poslije 13 sati parkiranje biti besplatno.
Najavio je to na današnjoj prvoj “kavi s novinarima” u Gradskoj upravi gradonačelnik Damir Mandić, baš kao i da već za tri tjedna slijedi novi ustroj upravnih odjela, preimenovanje Titova trga, poslije toga natječaji za pročelnike i direktore…
I odluka o ustroju i preimenovanju naći će se pred Gradskim vijećem 18. srpnja. Po Mandićevom prijedlogu, umjesto dosadašnjih 10, Gradska uprava imat će 8 upravnih odjela, te dvije samostalne službe: za unutarnju reviziju i javnu nabavu. Obje će raditi za cijeli gradski sustav, dakle, i Gradsku upravu i tvrtke i ustanove, s ciljem učinkovitijeg i racionalnijeg poslovanja. Prijedlog o preimenovanju Trga Josipa Broza priprema Odbor za izbor i imenovanje.
– Zahtjev braniteljskih udruga je bivši gradonačelnik uputio u proceduru Gradskog vijeća. Taj prijedlog ide najprije na Odbor za imenovanje ulica i trgova, a on predlaže Vijeću. Sve je u sklopu procedure, kazao je Mandić.
Najavio je da poslije te sjednice slijede natječaji za izbor pročelnika, na čijim bi mjestima volio vidjeti ne samo one koji već rade u Gradskoj upravi nego i “ljude izvan sustava koji su spremni svoje znanje staviti na raspolaganje gradu”. Govoreći o direktorima gradskih tvrtki, najavio je da slijedi natječaj za direktora Vodovoda i kanalizacije oko 20. srpnja, a do kraja godine i za direktora Čistoće.(KAportal)