Aktualno Županija

Organiziran dnevni boravak za starije osobe za šire područje Duge Rese

Nakon Karlovca, Slunja, Ogulina, Ozlja i Vojnića po prvi puta organiziran je dnevni boravak za starije osobe za šire područje Duge Rese.
Na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobren je projekt pod nazivom “60 plus” koji će okupljati generaciju građana starije životne dobi u prostoru Crvenog križa Duge Rese.
Projekt “60 plus” vrijedan je 51 tisuću kuna, od čega je nadležno Ministarstvo odobrilo 45 tisuća kuna, a Karlovačka županija kao partner osigurala je preostali iznos od 6 tisuća kuna. Ostali partneri na projektu su Grad Duga Resa, Centar za socijalnu skrb Duga Resa, gradska društva Crvenog križa Karlovac, Ogulin i Ozalj. Korisnici usluge dnevnog boravka moći će se družiti u novouređenom prostoru Crvenog križa, organizirat će se radionice i predavanja s temama koje su zanimljive trećoj životnoj dobi. Predviđeni su i izleti te suradnja s ostalim dnevnim boravcima na području županije.
Na današnjoj svečanosti otvorenja Dnevnog boravka bila je prisutna pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dr.sc. Maja Vučinić Knežević, a ispred Karlovačke županije prisustvovala je v.d. pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Višnja Jović.(kazup)