Aktualno Županija

Delegacija Grada Karlovca vraćena s granice jer su se vozili u neregistriranom službenom automobilu – u Gradu kažu: krivi su vozači

Prilična neugodnost zadesila je jučer ujutro delegaciju karlovačke Gradske uprave na graničnom prijelazu Maljevac i to kad je granična policija ustanovila da službeni automobil Grada Karlovca – nije registriran.

Na naš upit iz gradske uprave nam je potvrđeno da je vozilu istekla registracija te da su za vozni park službenih automobila zadužena dva zaposlena vozača, pa tako i za pravovremenu registraciju vozila.

– Ova je dužnost navedena u Pravilniku o unutarnjem redu i definirana Pravilnikom o korištenju vozila. Greška je nastala propustom u obavljanju dužnosti radnog mjesta. U gradskoj upravi provest ćemo dodatne radnje oko utvrđivanja nastalog slučaja, rečeno nam je u Gradu.

Neslužbeno pak saznajemo da je automobi bio neregistriran još od svibnja, te da ima još jedan neregistrirani u voznom parku. Vozaču ne slijedi samo utvrđivanje propusta unutar gradske uprave, već i kazna od policije koju će vjerojatno dobiti i vlasnik automobila – Grad Karlovac. Automobil je ostao bez registarskih tablica, te je Grad morao platiti prijevoz vučnom službom do Karlovca. (kaportal.hr)