Aktualno Županija

Čistka u policijskim redovima: Na odlasku načelnik karlovačke policije Tomislav Kotić i šefovi svih postaja

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u rujnu će početi s procesom postavljanja novih kadrova na svim najvažnijim funkcijama u policiji, a pripreme za veliku kadrovsku smjenu u MUP-u već su počele, doznaje Jutarnji list, pozivajući se na neslužbeni izvor iz MUP-a.
Interni oglas za 19 načelnika policijskih postaja, dva zamjenika glavnog ravnatelja policije te tri od četiri načelnika uprava u Ravnateljstvu policije koji imaju status pomoćnika glavnog ravnatelja, kao i za načelnike policijskih postaja po svim policijskim upravama raspisat će 24. srpnja.
Prema neslužbenim izvorima Jutarnjeg lista, glavni kadrovik ministra Božinovića trebao bi biti iskusni policajac Dubravko Novak koji ima bogatu policijsku karijeru, vodio je više policijskih uprava, a 2012. godine, u mandatu SDP-ova Ranka Ostojića, s mjesta tajnika kabineta ministra bio je sklonjen u Visoku policijsku školu gdje je imenovan voditeljem projekata.
Za PU karlovačku to bi trebalo značiti smjenu načelnika Tomislava Kotića, kao i vodećih ljudi svih postaja: Damira Brckovića iz PP Karlovac, Saše Lenarda iz Postaje prometne policije Karlovac, Ivana Špehara iz PP Duga Resa, Dražena Lipošćaka iz Ogulina, Darka Belića iz Ozlja, Nenada Katića iz Slunja, Ivana Kalića iz Vojnića te Željka Magdića iz Postaje granične policije Maljevac Željka Magdića.(KAportal)