Aktualno Magazin Zabava

Utrčao u vodu, zaplivao i na suho izvukao lane

VIDEO: ZLATNI RETRIVER HEROJSKOM AKCIJOM ZADIVIO SVIJET Utrčao u vodu, zaplivao i na suho izvukao lane: ‘Stvarno mu je bilo stalo da lane preživi’

Storm, šestogodišnji zlatni retriver, postao je zvijezda društvenih mreža zahvaljujući naporima da spasi lane koje se našlo u nevolji u vodama luke Port Jefferson u saveznoj državoj New York.

Retriver je lane iz vode izvukao na suho te ga je nekoliko puta njuškom dotaknuo po trbuhu. Lane je pokazivalo znakove života, ali se nije micalo. Storm ga je šapom pokušao pomaknuti. Nakon toga je snimka završila.

 

‘Storm je nježan i zahvalan pas’, rekao je za The New York Times Stormov vlasnik, odvjetnik Mark Freeley. ‘Na snimci se može vidjeti da mu je stvarno bilo stalo da lane preživi. Uhvatio ga je bio za vrat na isti način na koji spasioci spašavaju osobe koje se utapaju.’

Freeley je nakon što je Storm lane izvukao iz vode otišao po pomoć. Nazvao je Ligu za spašavanje životinja Strong Island. Frank Floridia, voditelj organizacije, došao je s povodcima i mrežama.

Kada je lane došlo k sebi i vidjelo Freeleyja, Floridiju, Storma i drugog Freeleyjevog psa Saru oko sebe, potrčalo je opet u vodu.

‘Oni su životinje koje bježe. Kad god mogu, oni trče. Ako se nađu u dvorištu, često znaju protrčati kroz drvenu ogradu’, objašnjava Floridia.

Lane je ovaj puta otplivalo 75 metara od obale. Storm je krenuo za njim, ali ga nije uspio stići. Floridia je u tom trenutku skinuo odjeću i obuću sa sebe te se dao u potjeru za lanetom. Nakon nešto vremena, Floridia se vratio na kopno s lanetom u rukama.

Lane se trenutno nalazi u prostorijama fondacije Save the Animals Rescue gdje se oporavlja od ozljeda. Poslije liječenja bit će pušteno nazad u divljinu.