Aktualno Sport

Slaven Bilić napravio najveći transfer u povijesti, stiže mu igrač srpskih korijena!

– Otac mi je Srbin, gotovo cijela obitelj mi živi u Srbiji. Profesionalac sam i igram za Austriju, ali u meni leži Srbin – rekao je jednom prilikom novi igrač West Hama
West Ham na pragu je novog velikog transfera ovog ljeta. Naime, austrijski nogometaš Marko Arnautović na pragu je dolaska, engleski mediji pišu kako će danas obaviti liječnički pregled i potpisati za čekićare.

Klub Slavena Bilića već je poslao nekoliko ponuda, ali Stoke ih je odbijao. No kada su ponudili 27 milijuna eura, dobili su dopuštenje za pregovore s igračem i brzo su se dogovorili. Arnautović će tako postati najskuplji igrač u povijesti West Hama. Arnautović je seniorsku karijeru započeo u Twenteu, bio na posudbi u milanskom Interu, a 2010. prešao je u Werder u kojem je igrao do 2013. Tada je otišao u Stoke i u 125 nastupa zabio 22 gola i upisao 26 asistencija. Igra uglavnom ofenzivne uloge, može igrati kao središnji napadač, na desnoj strani, ali najbolje se snalazi kao lijevi krilni napadač.

Inače, rođen je u Austriji za koju i igra, ali porijeklom je iz Srbije. Oduvijek je htio predstavljati očevu zemlju, ali poziv iz Srbije stigao je prekasno.

– Otac mi je Srbin, gotovo cijela obitelj mi živi u Srbiji. Profesionalac sam i igram za Austriju, ali u meni leži Srbin – rekao je jednom prilikom Arnautović. I tako je gotov još jedan transfer West Hama koji se ozbiljno sprema za novu sezonu. Već je stigao vratar Joe Hart, Pablo Zabaleta donijet će iskustvo, a blizu je i dolazak Javiera Hernandeza. No, engleski mediji pišu kako Arnautović neće biti posljednje pojačanje…(vecernji.hr)