Aktualno Županija

Vodovod i kanalizacija, te Zelenilo traže direktore – Natječaji otvoreni do idućeg petka

Dvije gradske tvrtke, Vodovod i kanalizacije, te Zelenilo traže direktore. Javni natječaji, kao što je gradonačelnik nedavno najavio “zbog transparentnosti i otvorenosti”, ovaj put su objavljeni i na web stranicama tvrtki.

Tako budući direktor Vodovoda i kanalizacije, između ostalog, mora biti visoke ili više stručne spreme ekonomskog, pravnog ili tehničkog smjera, s pet godina radnog iskustva, posjedovati organizacijske sposobnosti rukovođenja i ponuditi najbolji program vođenja tvrtke.

I budući direktor Zelenila mora imati VII ili VI stupanj obrazovanja, ali za razliku od ViK-a, nije navedeno koje struke, dok su ostali uvjeti o iskustvu, organizacijskim sposobnostima i programu isti.

Vodovod i kanalizacija bez direktora je ostao i prije no što mu je istekao mandat jer je Ivan Mrzljak postao dogradonačelnik, dok je donedavni direktor Zelenila Stjepan Turković, kao što se i prije imenovanja nagađalo, sada ravnatelj ŽUC-a.

Hoće li se i nagađanja o tome tko će biti novi direktori ViK-a i Zelenila – a spominje se nekoliko zvučnih imena ovdašnjih HDZ-ovaca koji su i sada na direktorskim pozicijama u gradskim i županijskim tvrtkama – pokazati točnima, znat će se idući tjedan. Natječaji su otvoreni do 28. srpnja. (kaportal.hr)