Aktualno OG sada Ogulin

Nezadovoljni cijenom i suradnjom s Razvojnom agencijom naše županije

“Od sad će odgovori na vijećnička pitanja biti javno objavljeni. Odgovori dani usmeno mogu se pročitati u zapisniku, a oni dani pisanim putem su  skenirani i postavljeni na stranici Grada Ogulina”- izjavio je za OGportal  gradonačelnik Dalibor Domitrović i na taj način uveo još jednu novu praksu u radu Gradskog vijeća. Do sad su, naime, odgovore na vijećnička pitanja dobivali samo oni vijećnici koji su određeno pitanje postavili, a drugim vijećnicima u pisanom obliku nisu bili dostupni, kao ni novinarima.
Tako sada možemo vidjeti odgovor na vijećničko pitanje koje je na drugoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelniku postavio vijećnik HDZ-a Milan Sabljak, kojeg je zanimalo ima li nova gradska vlast plan razvoja Grada kojeg su obećavali u predizbornoj kampanji.
Gradonačelnik Domitrović odgovorio mu je da je Plan razvoja Grada rađen u mandatu bivše vlasti i da ga je sačinila KARLA, Razvojna agencija Karlovačke županije, te bi im taj prijedlog trebao biti dostavljen na uvid.
“Po dobivanju, usporedit ćemo ga sa svojim idejama koje smo predstavljali u kampanji. Da li ćemo ga revidirati, ili ćemo ići u izradu novoga, odlučit ćemo u budućem kratkom razdoblju”- zaključio je u odgovoru gradonačelnik Domitrović, koji nije bio zadovoljan dosadašnjom suradnjom. Naime, Grad  spomenutoj agenciji godišnje plaća oko 160 tisuća kuna, a  za uzvrat ne dobiva nikakve konkretne prijedloge, a kamo li planove razvoja.