Kujundžić u službenom autu pod rotirkama išao u suprotnom smjeru, prestravio turiste

BAHAĆENJE MINISTRA ZDRAVSTVA Kujundžić u službenom autu pod rotirkama išao u suprotnom smjeru, prestravio turiste
Kujundžić u službenom autu pod rotirkama išao u suprotnom smjeru, prestravio turiste

Zbog bahaćenja na cesti, usred turističke sezone, ministra zdravstva je na Facebooku „oprala“ turistica koja je na Jadran došla iz Offenbacha

Kada je riječ o prometnim nesrećama, prekršajima i bahatom ponašanju na cestama, hrvatski su političari nerijetko glavni akteri.

Neslavni je niz još prije petnaest godina započeo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Iako je u siječnju 2002., izazvao tek manju prometnu nesreću, Bandić je nečasno „dao vjetra“ kotačima svog Range Rovera, a kada se konačno našao oči u oči s plavcima utvrđeno je da je za volan sjeo pijan, u krvi mu je izmjereno 1,6 promila alkohola. Nakon Bandićevih pijanih vratolomija, pažnju javnosti je, 2010., izazvala teška prometna nesreća koju je u Mađarskoj izazvao Radimir Čačić, a epilog su dva izgubljena života.

Iako se na greškama uči, Čačić je u medije ponovno dospio već sljedeće godine kada je, u centru Zagreba, udario vozilo koje se zaustavilo ispred njega. Iako nije riječ o prometnoj nesreći, zbog ponašanja na cesti pod lupom se, prošle godine, našao i bivši predsjednik Sabora, Željko Reiner koji je, pri odlasku na skijanje, iskoristio pravo na pratnju te je, pod rotirkama, zaobišao sve one koji su strpljivo čekali u kolonama i nastavio „viteški galopirati“ prema granici. Iako su mnogi saborski zastupnici taj Reinerov potez ocijenili neprimjerenim, njegov je „recept“, kako doznajemo od čitateljice, u ponedjeljak primijenio i aktualni ministar zdravstva, Milan Kujundžić.

“Ponizno smo se prilijepili za zaštitnu ogradu”
Zbog bahaćenja na cesti, usred turističke sezone, ministra je na Facebooku „oprala“ turistica koja je na Jadran došla iz Offenbacha.

„Upravo je auto „ministra” zdravstva Kujundžića pod rotirkama pretjecao kolonu auta na punoj liniji na izlazu s autoputa kod Šibenika.
Svi smo se ponizno prilijepili za zaštitnu ogradu da bi uvažena persona mogla proći, jer koristiti usluge njegovog resora i nije baš preporučljivo…“, napisala je jučer na svom profilu inženjerka strojarstva, Majda Z, zgrožena bliskim susretom sa službenim ministrovim automobilom, čiji vozač, očito, ne zarezuje prometna pravila.

Kako doznajemo iz razgovora s Majdom, nemili se događaj zbio u ponedjeljak, oko 11 sati, na samom izlazu iz Šibenika prema Splitu, a vozilo u kom je, kako tvrdi, sjedio ministar Kujundžić, kretalo se iz smjera Splita.

“Samozadovoljno se smješkao”
„Automobil je, pod rotirkom, pretjecao kolonu od desetak vozila, s lijeve strane, bez zaustavljanja. Kako je počeo pretjecati tri auta koja su stajala ispred mog automobila, uspjela sam vidjeti da je u vozilu ministar Kujundžić. Telefonirao je i samozadovoljno se smješkao, dok je njegov službeni automobil, ne obazirući se na ostale sudionike u prometu, većinom strane turiste, prešao u jedini trak u smjeru Splita, izguravši pri tom bahato sva ostala vozila krajnje desno. U trenutku bliskog susreta, vozila sam njima u susret i imala sam sreće što me Kujundžićev automobil, koji je tada vozio u kontra smjeru, nije „zakucao“ na zaštitnu ogradu. Bila sam doista bijesna zbog takvog prepotentnog ponašanja, no iako već dugi niz godina živim u Njemačkoj, kao hrvatska državljanka, osjetila sam i silan sram jer su s nama na odmoru bili i naši prijatelji iz Toronta. Valjda zato što dolaze iz uređene zemlje, oni su bili vidno zgroženi bahaćenjem u prometu i time što jedan visoki dužnosnik, usred turističke sezone, pod rotirkama zaobilazi kolone turista, gurajući ih s ceste i kršeći prometna pravila zemlje čiji je ministar“, kaže Majda koja svake godine prevali tisuće kilometara kako bi ljetovala baš na hrvatskoj obali, no ova će joj godina, kako kaže, ostati u ne baš lijepom sjećanju. (100posto.hr)

 

Komentari