Aktualno OG sada Ogulin

Sjećamo se naše Željke

Na današnji dan, pred dvije godine, zauvijek nas je  napustila Željka Zatezalo, nakon kratke i teške bolesti. Svi koji je pamte, pamte je kao susretljivu, dragu i odgovornu osobu, punu razumijevanja i brige za druge. Stoga se predano posvetila poslu  ravnateljice Gradskog društva crvenog križa Ogulin, a tu je dužnost  obnašala i u trenutku prerane smrti dana 02.kolovoza 2015. godine u 56-oj godini života.
U vrijeme rada u GDCK Ogulin Željka Zatezalo bila je i član Županijske skupštine DCK Karlovačke županije i član Odbora Društva crvenog križa Karlovačke županije.
U svom radu Željka Zatezalo okupila je generacije  mladih i volontera koji su i danas uključeni u rad GDCK Ogulin bilo kao volonteri, članovi ili zaposlenici.
U arhivi GDCK Ogulin nalazi se dokumentacija o mnogobrojnim edukacijama i tečajevima koje je Željka Zatezalo pohađala tijekom svog dugogodišnjeg rada u Hrvatskom crvenom križu – GDCK Ogulin, od sudjelovanja na edukacijama interventnih timova, psihosocijalne podrške, pomoći u kući, prve pomoći , dobrovoljnog davalaštva krvi…. i mnogih drugih. Kao ravnateljica, šefica, radni kolega i mentor,  bila je osoba na koju se čovjek uvijek mogao osloniti.
Svoju je obitelj također uključila u rad ove humanitarne udruge. Njeni sinovi Igor i Saša nesebično su, poput njihove majke, sudjelovali u brojnim aktivnostima Crvenog križa i promicali rad i djelovanje udruge, pogotovo među mladima.
Dakle, cijeli svoj život posvetila je obitelji i Crvenom križu, pa čak i u najtežim trenucima borbe za život, iz bolničke je postelje predlagala najbolja rješenja i nudila svoje znanje za rješavanje problema u društvu kojem je bila na čelu.
U znak sjećanja, ekipa OGportala danas je upalila svijeću na Željkinoj obiteljskoj  grobnici  na Sv. Jakovu.