Aktualno OG sada Ogulin

Vatrogascima nova vozila?

“Krenuli smo s racionalizacijama u Javnoj vatrogasnoj postrojbi  i Područnoj vatrogasnoj zajednici. Jutros smo se sastali s predstavnicima tvrtke Flammifer, generalom Mladenom Markačom i  Gortanom Žugecom. Ova tvrtka se bavi proizvodnjom vatrogasne opreme i vozila. Cilj nam je racionalizirati troškove vatrogastva, smanjenjem troškova voznog parka na način da se prastara skupa vozila zamjene novima”- saznajemo iz gradske uprave, a informaciju prenosi gradonačelnik na  mrežnim stranicama.
On navodi da su trenutno su neka vozila stara 30 pa i 50 godina, što znači da je održavanje skupo. Zbog velike mogućnosti kvara vatrogasci moraju u rezervi imati više vozila nego je potrebno. Uz to nova vozila su višenamjenska, jedno novo vozilo zamjenjuje nekoliko zastarjelih. Velik i stari vozni park povlači za sobom velike troškove registriranja svih tih vozila, nabavke guma, treba više vozača, mjesta za garažiranje  itd. Ukratko, modernizacijom i pomlađivanjem voznog parka smanjili bi troškove.
Zapovjednik JVP Ivan Luketić je dobio zadatak da napravi analizu sadašnjeg stanja voznog parka i troškova održavanja, te prikaz potreba. Temeljem toga će se uz pomoć stručnjaka tvrtke Flammifer napraviti projekt skrojen po mjeri JVP Ogulin, a to će biti osnova za izradu plana nabavke novih vozila. U svemu će sudjelovati i predsjednik Područne vatrogasne zajednice Franjo Kolić.