Aktualno Županija

ZBRAJA SE ŠTETA  Centar 112: Vjetar nosio krovove na Baniji i na Stativama, neka naselja još nemaju struje

Žestoka oluja jučer je rušila drveće na Luščiću, Borlinu, u Radićevoj u centru grada, kod Kvake na Dubovcu, na Baniji, na “brzoj cesti”, letjeli su krovovi i kontejneri, mnogim su građanima koji nisu uspjeli na vrijeme zatvoriti prozore kiša i vjetar napravili štetu.

Ovo je, naime, tek jedan dio zasad službeno evidentiranih posljedica jučerašnjeg nevremena koje je zahvatilo grad Karlovac i okolicu dok, javljaju iz Županijskog Centra 112, dojava iz drugih naselja Karlovačke županije nije bilo.

– Na Baniji je vjetar odnio dio lima s krova, u Gornjim Stativama je vjetar odnio trećinu krova, po cijelom su gradu razbacani kontejneri. Slomljena su tri i više stupa električne mreže na Donjoj Jelsi i u Ulici Hrvatske bratske zajednice u Brodarcima. Došlo je do skupljanja vode na kolniku, oko 30 cm, koja je usporila promet na DC 1 ispod podvožnjaka na Ilovcu, navode u Centru 112.

Bez električne energije zbog nastalih kvarova na električnim mrežama su bili područje Tounja, jedan dalekovod 10 kv i dalekovod 10 kv prema Rečici i Šišljaviću. Kvar je na području Tounja otklonjen, i još samo tri zaseoka, tri trafostanice nemaju napajanje a kod Rečice u tijeku je pronalazak kvara i planira se noćas normalizirati napajanje. Zbog jakog vjetra i oštećenja većeg broja električnih stupova nastala je veća materijalna šteta.(KAportal)