Aktualno Županija

Neočekivani obrat na sudu: Poznati karlovački nasilnik istukao 15-godišnjakinju, ali neće u zatvor

foto ilustracija: Pixabay.com

Na Općinskom sudu za mladež poznati karlovački kriminalac, višestruko osuđivani nasilnik i lopov, oslobođen je optužbe da je prije tri godine istukao maloljetnicu koja je tada bila u dobi od 15 godina.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je protiv njega podnijelo optužnicu da je 3. svibnja 2014. godine oko 19 sati u Karlovcu djevojku napao bez ikakvog povoda, prišao joj te je otvorenim dlanom ruke više puta udario u predio glave, kojom prilikom je ona zadobila kontuziju desnog uha, ozljedu koja je okarakterizirana kao lakše naravi. Napominju kako je počinio kazneno djelo nanošenja ozljeda te da je to učinio prema osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi.

Djevojka je događaj prepričala policijskim istražiteljima te tužiteljima, te je na temelju njezinog iskaza započet kazneni postupak protiv nasilnika. No, na sudu se dogodio obrat. Oštećena, koja je sada 18-godišnjakinja, je tijekom postupka iznenađujuće izjavila kako ne želi kazneni progon svojeg napadača niti postavlja bilo kakav prijedlog za njegov kazneni progon.

Kako su ostali bez ključne svjedokinje, iz Općinskog državnog odvjetništva nisu imali izbora nego odustati od kaznenog progona, a slijedom toga, Općinski sud donio je oslobađajuću presudu. Svi troškove postupka, kao i odvjetnika koji je po službenoj dužnosti zastupao okrivljenoga, padaju na teret državnog proračuna.(KAportal)