Aktualno Županija

Ubojstvo u pokušaju i teške krađe

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je deset kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Ozalj) i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće:

Osumnjičen zbog ubojstva u pokušaju
Jučer oko 16.05 sati u trgovačkom centru u gradskoj četvrti Banija u Karlovcu 53-godišnjak je hladnim oruđem bez povoda udario 62-godišnjaka te ga lakše ozlijedio. Na mjestu događaja očevidom je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice, a 53-godišnjak će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ubojstvo u pokušaju biti predan pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu doveden na Županijsko državno odvjetništvo.

Teške krađe
U razdoblju od 24. srpnja do 17. kolovoza nepoznati počinitelj provalio je u stan vlasništvo 77-godišnjaka, u gradskoj četvrti Novi centar u Karlovcu i otuđio vatreno oružje i novac, a jučer je na području Draganića nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću 43-godišnjaka i otuđio razni nakit.

Otuđeno bakreno uže
U razdoblju od 16. do 17. kolovoza nepoznati počinitelj je sa željezničke pruge u Mrzljakima, općina Draganić, otuđio bakreno uže. Materijalna šteta veća je od 9000 kuna.

Teško ozlijeđen prilikom spaljivanja trave
Jučer u poslijepodnevnim satima u mjestu Lipovača 80-godišnjak je spaljivao suhu travu i nisko raslinje kojom prilikom mu je pomagala 70-godišnjakinja. Uslijed dima i vatre 80-godišnjaku je pozlilo te je pao u vatru kojom prilikom je teško ozlijeđen ozljedama opasnim po život. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.