Aktualno OG sada Ogulin

Proslava Svetog Roka na Liščevki

U nedjelju je, već po tradiciji  održana proslava blagdana Svetog Roka na Liščevki,  omiljenom izletištu župljana župe sv. Jurja u Zagorju Ogulinskom. Kod kapelice, koju je za vrijeme župnika Zdenka Skendera, blagoslovio tadašnji riječki nadbiskup Josip Pavlišić,  prve nedjelje nakon blagdana sv. Roka održava se proslava Rokove. Proslava počinje misnim slavljem koje je i ove godine  predvodio mjesni župnik dr. Željko Blagus u suslavlju sa župnikom Oštarija i Cerovnika popom Antom Luketićem,
Dr. Blagus je u propovijedi govorio o sv. Roku, velikom kršćanskom svecu iz 14. stoljeća koji je svojim životom razvio prijateljski odnos s Bogom i činio dobra djela.
Misnom slavlju uz mnoštvo žitelja Zagorja, Ribarića i Desmerica koji pripadaju župi sv. Jurja,  nazočili su i zamjenici gradonačelnika Domitrovića, Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, te predsjednik Gradskog vijeća Ogulina, Željko Stipetič.  Nakon misnog slavlja svi okupljeni nastavili su nedjeljno druženje na Liščevki uz zabavne i rekreativne sadržaje te , naravno, gastronomsku i ugostiteljsku ponudu.