Aktualno OG sada Ogulin

Međugorje i Ogulin povezao sport, nadaju se daljnjoj suradnji!

Gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović sa predstavnicima Rukometnog kluba Ogulin, predsjednikom Ivanom Vukovićem i trenerom Dubravkom Dragičevićem,  posjetio je u ponedjeljak čelne ljude  Općine Čitluk. Načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predsjednik Općinskog vijeća  Predrag Smoljan upriličili su prijam za goste iz Hrvatske, istaknuvši da im je drago što ih je povezao sport, a to bi moglo značiti  početak suradnje i na drugim poljima. Jer, imamo  dosta sličnosti, ali i ponešto razlika.

Naime, Općini Čitluk, koja ostvaruje godišnji proračun od oko 30 milijuna kuna,  pripada i Međugorje. Međutim, ono što je  goste iznenadilo je činjenica da od boravišne pristojbe oni ne zarade niti jednu jedinu marku, jer sve ide u državnu blagajnu! Unatoč tome, bilježe velik broj obrta i poduzeća, uglavnom u privatnim rukama, dok ih je u  državnim tvrtkama zaposleno puno manje. Vinova loza i duhan su poljoprivredne kulture s kojima su generacije odrastale i od kojih se živjelo. Danas u Čitluku možete uživati u kapljicama vrhunskog i kvalitetnog vina. Mediteranska klima, topla ljeta i badem, šipak, naranča , maslina i smilje, daju poseban topao i pitom izgled kraja i ljudi koji u njemu žive. Po posljednjem službenom popisu stanovništva iz 2013. godine, općina Čitluk ima 18.140 stanovnika.

Ovom prigodom gradonačelnik Domitrović domaćine je pozvao na proslavu Dana grada u Ogulin, 14. rujna, a domaćini su, pak, odmah uzvratili prijedlogom da Ogulinci ponovo dođu u Međugorje već idući dan, 15. rujna, jer se svaki drugi vikend nakon Velike Gospe, tamo održava manifestacija Dani grožđa!