Aktualno Županija

Predstavnici Savjeta mladih iz cijele Hrvatske i udruga za mlade dolaze u Karlovac na Impact Academy

foto Karlovac.hr

Karlovac će od četvrtka biti domaćin ljetne akademije Impact Academy koja će okupiti članove dvadesetak Savjeta mladih iz cijele Hrvatske, te  predstavnika udruga koje se bave problematikom mladih.

Akademija je osmišljena za razvijanje vještina i praktičnih znanja u brojnim radionicama. Održavat će se na devet različitih lokacija u gradu pa će sudionici imati priliku bolje upoznati grad.

Organizaciju projekta podržali su Grad Karlovac, Karlovačka županija, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Pokretač svega je udruga Kompas, udruga za konkurentnost i proaktivno djelovanje mladih, osnovana s ciljem stvaranja educiranog i sofisticiranog društva.

– Otvorenje Impact Academyje bit će u četvrtak 24. kolovoza, u Velikoj vijećnici gradske uprave, s početkom u 18 sati. Iz Kompasa poručuju da su svi dobrodošli, kao i na otvoreno predavanje, Panel budućnosti mladih u RH koje će se održati u subotu u 19 sati u prostorijama Aquatike, navode u karlovačkoj gradskoj upravi.(KAportal)