Aktualno Sport

Računica za Modre je jednostavna, a ovo su igrači odluke!

UŽIVO OD 2O.00: DINAMO U ELBASANU JEDNOSTAVNO MORA ZABITI Računica za Modre je jednostavna, a ovo su igrači odluke!

inamo večeras na gostovanju kod Skënderbeua traži prolaz u skupine Europske lige. Rezultat iz Maksimira (1:1) daje nadu i jednima i drugima, a kako će se rasplesti uzvrat na Elbasan Areni saznat ćemo u utakmici koja započinje u 20 sati uz izravan tekstualni prijenos UŽIVO na portalu Sportskih novosti.
SKËNDERBEU – DINAMO (20 sati)
Skënderbeu: Shehi; Mici, Jashanica, Radas, Vangjeli; Latifi, Osmani, Lilaj, Gavazaj; Nimaga, Sowe

Dinamo: Livaković; Lecjaks, Benković, Sigali, Stojanović; Fernandes, Antolić, Moro, Soudani; Olmo; Henriquez

———————————————————————————-

Dinamu, dakle, u Elabasanu večeras treba pogodak. Tu je računica jednostavna, nema plana B. Barem jedan, za pobjedu 0:1 ili više njih za neki remi. Jasno, pitamo li se tko bi ga mogao zabiti odgovor je uvijek isti – Soudani i Fernandes!

Oni su, naime, dvojac koji je već zabijao takve golove, pogotke koji su Modre dovodili do cilja. Sjetimo se samo lani, kad je već sve bilo izgubljeno, ukazali su se upravo njih dva, u Salzburgu preokrenuli susret, zabili svaki po jedan i donijeli u Maksimir još jednu Ligu prvaka. Odemo li još godinu unatrag, opet stajemo na Soudaniju.
Baš ovdje, u Elbasan Areni, sjećamo se teške utakmice i onog pogotka Pivarića za pobjedu u zadnjim sekundama. No, Pivarića sad nema, a ne zaboravimo da je prvi gol na toj utakmici zabio upravo Alžirac. I još dva u uzvratu. Dvije godine zaredom, dakle, bio je najvažniji, ili jedan od dvojice najvažnijih Dinamovih igrača na putu do europskih skupina, jasno je da se očekuje da bude i treći put. Zato na njemu i jest toliki fokus, zato su se svi molili za njegovo ozdravljenje, na vrijeme.
No, kad već uspoređujemo ovu utakmicu s onom protiv Sparte u Pragu 2008., kad je Dinamo prošao dalje s 3:3, treba reći da su tada igrači odluke bili domaći mladići, Badelj i Lovren, tada još skoro i tinejdžeri. Ima i ovaj Dinamo danas takvih igrača, bit će ih i u prvih 11, nitko neće imati ništa protiv ako baš netko od njih presudi. Dapače. (jutarnji.hr)