Aktualno Županija

Sjajna promocija autohtone hrvatske pasmine i karlovačke kinologije u Kijevu – tornjak Tops europski prvak za 2017.

Pas tornjak iz Karlovca Tops zabilježio je veliki uspjeh na izložbi pasa u Kijevu u Ukrajini gdje je osvojio titulu najljepšeg zrelog mužjaka, najljepšeg psa pasmine, te titulu europskog prvaka 2017 godine.

Kako nam je javio ponosni vlasnik Robert Filipović, u Ukrajinu su se uputili kako bi promovirali tornjake, autohtonu hrvatsku pasminu.

– S obzirom da nam je 2017. godina, godina priznanja tornjaka u kojoj očekujemo da će nas FCI (Fédération Cynologique Internationale) i službeno priznati pasminu tornjak kao naše autohtno blago, odlučili smo se na daleki put i prijavili našeg psa da promovira ovu pasminu, kaže nam Filipović.

Tops je ponosni vlasnik niza titula od Multi baby BIS, Multi puppy BIS, Multi BOS, Multi BOB, Multi Croatian Native Breeds, Junior Champion Croatia, Junior Club Winner, Junior BISS Winner, Champion Croatia, Supreme Best in Show For The Croatian Breeds.

– Ovo je jako važno za pasminu tornjak jer je to naše autohtono blago, a ovo su i sjajni rezultati naše karlovačke kinologije, zaključio je Filipović. (kaportal.hr)