Aktualno Županija

Karlovačka županija dobila šestero novih pročelnika – pogledajte tko su “Jelićevi novi ljudi”

Karlovačka županija dobila je šestero novih pročelnika, izabranih između osmero kandidata koji su zadovoljavali uvjete propisane javnim natječajem. Radi se mahom o osobama koje su pročelnički posao do sad radili u Gradu, bili zaposlenici Županije, te karlovačkog Doma za starije i nemoćne.

Tako su, kažu nam u Županiji, zadovoljili tražene uvjete, prošli usmeno i pisano testiranje pa imenovani pročelnicima: Ureda župana Ivan Uđbinac, struč.spec.oec., Službe za unutarnju reviziju Marija Brazdičić, univ.spec.oec., Upravnog odjela za zdravstvo Predrag Korać, dipl.soc.radnik, Upravnog odjela za gospodarstvo Željko Fanjak, mag.oec., Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Marina Jarnjević, mag.iur., a Upravnog odjela za školstvo mr.sc. Marija Medić. Od svih njih, samo je Marija Brazdičić i do sad bila na čelu unutarnje revizije, a Marija Medić v.d. pročelnice za školstvo nakon što je Željko Šančić otišao s tog mjesta na ono ravnatelja Studentskog centra.

Od sedam županijskih upravnih tijela, javni natječaj za izbor pročelnika nije bio raspisan samo za Upravni odjel za financije: njega, kao i proteklih 20-ak godina, vodi Marija Gemeri.

Inače, na natječaj za izbor pročelnika više je kandidata nego mjesta bilo samo za pročelnike dvaju upravnih odjela, onog za graditeljstvo i okoliš, te za školstvo. Za pročelničko mjesto UO za graditeljstvo i okoliš, navode nam iz Županije, su se javila 2 kandidata, oba su ispunjavala tražene uvjete, ali jedan nije pristupio testiranju, a druga kandidatkinja jest i prošla ga, dok je za posao pročelnika UO za školstvo dvoje kandidata – od troje prijavljenih – zadovoljavalo tražene uvjete, oboje je pristupilo testiranju, a bolji rezultat ostvarila Marija Medić i imenovana pročelnicom. (kaportal.hr)