Aktualno OG sada Ogulin

Mijenja se ustroj gradske uprave- smanjuje se broj upravnih tijela s tri na dva

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić je za utorak, 5. rujna, sazvao 4. sjednicu Gradskog vijeća Grada Ogulina. Početak sjednice je u 13:00 sati, a održat će se u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice.
Dnevnim redom predviđeno je 14. točaka, a nakon prve četiri, koje su uobičajene u smislu da su dio redovnog posla gradskih vijećnika, slijedi peta kojom se mijenja ustroj gradske uprave, što je prvi korak reorganizacije lokalne uprave najavljene predizbornom kampanjom za prošle lokalne izbore.
Novi ustroj rezultat je analiza i konzultacija gradonačelnika i njegovih zamjenika s gradskim službama, partnerima u Gradskom vijeću, stručnim suradnicima i građanima, saznajemo iz gradske uprave.
Novim ustrojem se broj upravnih tijela smanjuje s tri na dva, a to su:
(1) Stručna služba Grada Ogulina i
(2) Upravni odjel za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje.
Novi gradski čelnici navode kako je cilj reorganizacije  racionalizacija i koncentracija poslova, bolja učinkovitost, ravnomjernije opterećenje službenika i namještenika, bolja suradnja između upravnih tijela i nižih ustrojstvenih jedinica, bolja informiranost građana o radu uprave, te jednostavnija organizacijska hijerarhija. Ovakav ustroj rezultirat će, navode, efikasnijom i jeftinijom gradskom upravom.
Osim promjena u gradskoj upravi,  kreće se i sa izmjenama članova Nadzornih odbora i Upravnih vijeća, što je početak reorganizacije gradskih tvrtki i ustanova čiji cilj je da gradske tvrtke i ustanove u budućnosti za građane obavljaju više i kvalitetnije, a uz niže troškove. Pri tome će svi sudionici  u lokalnoj vlasti, razmjerno zastupljenosti u Gradskom vijeću i sukladno međusobnom dogovoru, preuzeti dio odgovornosti za ostvarenje zajedničkih ciljeva.
“Suvremena javna uprava ne podrazumijeva samo služenje građanima i ispunjavanje njihovih očekivanja. Da bi uistinu bila izvrsna ona mora dosljedno premašivati očekivanja građana, a to je cilj i bit ovog procesa koji je upravo započeo”-poručuju novi gradski čelnici.