Aktualno OG sada Ogulin

Dvadeset pet godina uspješnog rada KUD-a Sv. Juraj

Kulturno umjetničko društvo “Sv. Juraj” iz Zagorja osnovano je 1992. god. u cilju njegovanja i očuvanja starih običaja i narodne tradicije kraja, a sinoć je u atriju Hotela Frankopan proslavilo 25. rođendan! Tom prigodom je naglašeno da je KUD osnovan 7. lipnja 1992.  na inicijativu prof. Ivana Puškarića i Matije Bertovića, a uz podršku mještana Zagorja.
KUD od 1999. godine posjeduje svoju zastavu, zahvaljujući kumovima zastave, Marici i Toniju Puškariću.
Kroz redove društva prošli su mnogi Zagorci, a  KUD danas broji oko 80 članova  i djeluje u pet  sekcija. To su izvorna, folklorna, tamburaška, dječja i sekcija rukotvorina, a uspješno ga vode predsjednik  Zdravko Bertović i umjetnička voditeljica Ružica Salopek.
Proslava je održana u okviru obilježavanja Dana Grada Ogulina, a sve nazočne tom su prigodom pozdravili gradonačelnik Dalibor Domitrović, saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, predsjednica ZAKUD-a Karlovačke županije   Jasna Požar i novi župnik i dekan ogulinski Josip Štefančić.
Društvo  redovito nastupa prigodom slavljenja dana svoga zaštitnika Sv. Jurja i drugog zaštitnika mjesta Sv. Vida, prigodom održavanja sportski priredbi, ali i na poziv drugih mjesta da uveličaju njihove prigodne manifestacije. Djeluje i izvan  Zagorja  u ulozi promicatelja imena i običaja svoga kraja. Stoga su zaslužnim pojedincima dodijeljene zahvalnice za  25 godina rada.