Aktualno OG sada Ogulin

Dan ljubaznosti u prometu

S ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, Policijska postaja Ogulin će 6. rujna 2017. provoditi preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“.

Ovu aktivnost policija provodi u suradnji s Gradom Ogulinom i to na način da će policijski službenici 6. rujna 2017. na šest frekventnih pješačkih prijelaza u Ogulinu bilježiti vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju. Svi rezultati će se evidentirati te će se metodom slučajnog izbora odrediti 10 vozača kojima će biti dodijeljena priznanja i prigodne nagrade.

Shodno tome, u želji i s ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Stoga pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti.