Aktualno Sport

Genesis pobjednik Ljetne amaterske košarkaške HAKL lige – u finalu sa 52:39 bolji od Lavića

U vrlo solidno popunjenom Šancu odigran je finalni susret Ljetne amaterske košarkaške HAKL lige. Ekipa Genessis za koju su nastupali naši dečki Bekavac, Stošić, Salopek, Francetić, Rupčić i Vorkapić u finalu ljetne lige Karlovac osvojila je naslov pobjednika.

Momčad Genesisa je sa 52:39 svladala Laviće, u susretu koji je imao dva sasvim različita poluvremena.

U prvom dijelu u stalnoj su prednosti bili Lavići. Nije ta prednost bila prevelika, ali činilo se da drže sve konce igre u svojim rukama. Nakon prve dionice bilo je 15:13, na poluvremenu 27:22, a u prvom napadu treće četvrtine s tri poena otišli su na do tada najveću prednost – 30:22. I tada su praktički nestali. Do kraja treće četvrtine Genesis je serijom 11:0 napravio preokret, a u posljednjim trenucima te dionice Novaković je smanjio na 33:32. U četvrtoj četvrtini, bez ozlijeđenog Lipaka, Lavići su bili potpuno nemoćni, Genesis je rutinski iskoristio pruženo i na kraju zasluženo slavio s ipak malo previsokom razlikom.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Tibor Oroši, a najbolji strijelac je Bruno Lipak, obojica iz Lavića. (kaportal.hr)