Aktualno Županija

Određen istražni zatvor za dvojicu policajaca

Istražni zatvor određen je dvojici policajaca PU karlovačke koji su osumnjičeni za kaznena djela iznude odnosno pomaganja u iznudi.
Kako je Radio Mrežnici potvrdilo Općinsko državno odvjetništvo dvojica hrvatskih državljanina starih 23 odnosno 27 godina ispitani su zbog osnovane sumnje da je prvoosumnjičenik počinio kazneno djelo iznude iz članka 243. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona/11, a drugoosumnjičenik kazneno djelo pomaganja u iznudi iz članka 243. stavka 1. i 3. u svezi članka 38. Kaznenog zakona/11.
Odvjetništvo je zatražilo mjere opreza tj. istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage i prihvatio, ali samo djelomično.
– Na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu, sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odredio je I. i II. osumnjičeniku istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. Zakona o kaznenom postupku, dok je odbio prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora temeljem članka 123. stavka 1. točke 3. ZKP-a.
Zbog toga će se Općinsko državno odvjetništvo žaliti.
– Na rješenje suca istrage Županijskog suda u Karlovcu podnijeti žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, kažu u karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu.(radio-mreznica)