Aktualno Sport

Izbjegli smo domaćina, ali Šarića, Babu i društvo čeka veliki ispit!

HRVATSKA NAKON TJEDAN DANA KONAČNO SAZNALA PROTIVNIKA U OSMINI FINALA Izbjegli smo domaćina, ali Šarića, Babu i društvo čeka veliki ispit!
Hrvatska već gotovo tjedan dana zna da će igrati u osmini finala i od tada je Aco Petrović sa svojim momcima čekao s kim će 10. rujna (nedjelja) u Istanbulu igrati najvažniju utakmicu turnira. Prvu najvažniju.
U njoj će Hrvatskoj protivnik biti Rusija, koja je na kraju zauzela treće mjesto u skupini D jer je Latvija u četvrtak navečer preživjela pritisak više od 10 tisuća frenetičnih navijača u Fenerbahče Areni i došla do pobjede s kojom je izbjegla Španjolsku u osmini finala.

Latvijci su nam tako poslali Rusiju, koja je u prvom krugu upisala poraz samo od te iste Latvije.

Ruse će u nedjelju protiv Hrvatske – kao i do sada na
turniru – predvoditi Aleksej Šved i Timofej Mozgov, koji čine udarni tandem momčadi pod izborničkom palicom Sergeja Bazareviča. Istog onog Bazareviča, koji nas je s imenjakom Babkovim uništavao u polufinalima Eurobasketa 1993. i Svjetskog prvenstva godinu dana kasnije.

Međutim, opasniji od legendarnog brke su ovaj put već spomenuti Šved, koji na ovom turniru igra sjajnu košarku, te Mozgov, koji je sposoban dominirati u oba reketa. Uz njih osovinu reprezentacije čine iskusni Hvostov, Fridzon, Voroncevič i Kurbanov te bolji od braće Kuljagin, stariji Dimitrij…(jutarnji.hr)