Aktualno OG sada Ogulin

Je li Ivan Vučić postao zaboravljiv, ili obmanjuje javnost?

U četvrtak, 14.rujna, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bit će dodijeljena gradska priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama. Gradski su vijećnici na sjednici u utorak odlučili kome će ona biti dodijeljena. Tako će priznanja dobiti tvrtka Bjelin, Udruga Oda prijateljstvu, donedavni župnik i dekan ogulinski Robert Zubović, Višnja Lipošćak i obitelj Kopšiva.

Tvrtku Bjelin, koju su  predložili  HDZ, SDP, DSS i Nezavisna lista Željka Stipetića, priznanje će dobiti za postignuća od osobitog značaja za razvoj gospodarstva Grada Ogulina.

Oda prijateljstvu bit će nagrađena za deset godina humanitarnog i društvenog djelovanja, a bio je to prijedlog HDZ-a.

Robert Zubović, kojeg je predložilo Dobrotvorno podupirajuće društvo Sv. Antun Žegar-Podvrh,  priznanje će dobiti za doprinos u pastoralnoj djelatnosti, duhovnom i vjerskom životu vjernika.

Višnja Lipošćak bit će nagrađena za nemjerljiv doprinos u radu Matice Hrvatske u Ogulinu, a predložio ju je naš sugrađanin Zvonko Trdić.

Obitelji Kopšiva priznanje će se uručiti za izniman doprinos u razvoju obrtništva, a predložila ih je Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti iz Ogulina.

Prije prihvaćanja, Ivan Vučić je na sjednici, u ime Kluba vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera, prigovorio što u Odboru za proslavu Dana grada, koji je to prvi razmotrio,  nije bio nitko iz HDZ-a. Stoga smo poslali upit u gradsku upravu zbog čega je bilo tako i tko je sve član spomenutog Odbora. Onda smo doznali da je Ivan Vučić izgleda zaboravio koji su mu članovi stranke. Jer, riječ je o istaknutijim ogulinskim HDZ-ovcima, točnije  HDZ-ovkama, koje su prije gradskih vijećnika znale tko je i zašto koga predložio.  Osim članice Odbora, glasnogovornice grada Karmela Matić,  tu su bile  i  pridružene članice Odbora – direktorica Ivanine kuće bajke Ankica Puškarić i v.d. ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Nikolina Luketić Delija.  Ako one nisu ostavile trag u radu ogulinskog HDZ-a, onda ne znamo tko je!