Aktualno Županija

Županija se “rješava” vlasničkih udjela u HRK-u, Vodoprivredi i Cestama – ne trebaju im, a zaradit će 10 milijuna kuna

Karlovačka županija prodajom udjela u Hrvatskom radio Karlovcu, Vodoprivredi i Cestama Karlovac namjerava zaraditi oko 10 milijuna kuna i usmjeriti ih u svojevrstan fond za projekte.
Nisu potrebni
– Ti naši udjeli ne proizlaze iz zakonskih obaveza nego su naslijeđe nekih drugih vremena. Napravili smo analitiku i utvrdili da nam ovi suvlasnički udjeli u biti ne trebaju, nemamo nekog utjecaja i zaključak je da želimo prodati te svoje udjele, izjavila je dožupanica Martina Furdek Hajdin.
Procijenjeno je da 8 posto udjela u HRK-u vrijedi oko 285.000 kuna, 20 posto u Vodoprivredi oko 1,7 milijuna kuna, a 25 posto u Cestama oko 3,3 milijuna kuna.
– Hrvatski radio Karlovac je jedan medija koji djeluje na području Karlovačke županje i ne bismo htjeli stavljati u nepovoljan položaj druge koji djeluju, kao što je u Ogulinu i Dugoj Resi. Smatramo da je vlasništvo Karlovačke županije nepotrebno u Radiju i pravično je da taj udio damo na tržište i prodamo.
Vodoprivreda i Ceste Karlovac su građevinske tvrtke koje djeluju na tržištu, koje imaju pozitivno poslovanje i u proračun Karlovačke županije redovito pristižu prihodi od dionica, no oni posljednjih deset godina nisu značajni i jednostavno se tope u masi proračuna. Očekujemo prihod i do 10 milijuna kuna, koja moramo trošiti namjenski, a Županijska skupština će odlučiti za što, pojasnila je Furdek Hajdin, dodavši da novac mora biti korišten za ulaganja. (KAportal)