Aktualno OG sada Ogulin

Priopćenje Stožera civilne zaštite

Nakon današnjeg sastanka Stožera civilne zaštite stiglo nam je i službeno priopćenje u kojem stoji:

 

“Obzirom na vremensku prognozu za predstojećih nekoliko dana te mogućnost nailaska novog vodnog vala molimo putem vaših medija obavijestite građane koji imaju potrebu za vrećama s pijeskom da ih mogu dobiti. Za to trebaju nazvati dežurnog vatrogasca u Javnoj vatrogasnoj postrojbi na broj telefona 047/531-093 koji će uputiti o daljnjim koracima. Molimo građane da si sami osiguraju prijevoz, ako su u mogućnosti. Oni koji trebaju pomoć oko micanja namještaja iz ugroženih prostorija na višu kotu pomoć mogu tražiti od Crvenog križa na broj mobitela 099/608-7444 i fiksnog telefona 047/522-631, a tamo će dalje preuzeti organizaciju te aktivnosti. Na iste brojeve se može nazvati u slučaju potrebe za hranom ili isušivačima prostorija, uz napomenu da se isušivači ne mogu koristiti u prostorijama koje su još uvijek poplavljene.
Odvoz glomaznog otpada će biti organiziran putem kontejnera koje će odvoziti kamion tvrtke Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Obzirom da će otpad odvoziti jedan kamionom, a količina je velika, to može potrajati određeno razdoblje, pa molimo građane za razumijevanje i strpljenje. Glomazni otpad građani mogu i sami, bez naknade, odvoziti na odlagalište Sodol gdje je za tu svrhu formirano privremeno odlagalište.  Uz navedeno molimo građane da se pridržavaju mjera za sprječavanje nastajanja i širenja zaraznih bolesti.
Na kraju molimo građane da si pripreme flaširanu vodu, svijeće, šibice, baterije za ručne svjetiljke i radijske aparate, hranu, lijekove i druge
potrepštine u količinama dovoljnim za nekoliko dana.” – stoji u priopćenju.