Aktualno Županija

Duga Resa jedini grad koji se odrekao usluga Razvojne agencije Karla – uoči preustroja, Boljar kaže: Nismo zauvijek zatvorili vrata

Razvojna agencija Karlovačke županije Karla koja je dosad poslovala kao d.o.o uskoro će biti likvidirana kako bi svoje poslovanje uskladila s novim zakonskim odredbama i postala javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije. Za sad u ovoj agenciji najveći postotak vlasništva ima Karlovačka županija 62,8 posto, a udjele imaju i gradovi osnivači Karlovac, Ogulin, Ozalj i Slunj. Grad Duga Resa odlukom Gradskog vijeća prije dvije godine izišao je iz „Karle“ i svoje udjele prenio na Karlovačku županiju.
Podsjetimo, od 2011. do formalnog izlaska iz agencije 2015. Duga Resa je svake godine uplaćivala 63 tisuće kuna na račun Karle, a kako je tada trebala preuzeti i udio Općine Josipdol od 1,4 posto financijske obveze prema Karli trebale su biti još veće. Tadašnji gradski vijećnici nisu bili zadovoljni onim što je Karla napravila za uloženi novac, tvrdeći kako nije učinila zapravo ništa, te su donijeli odluku o izlasku iz ove agencije.
Tomislav Boljar
Obzirom na najavljeni preustroj, ali i veću odgovornost i obveze, upitali smo dugoreškog gradonačelnika Tomislava Boljara razmišlja li Grad o povratku u Karlu.
– Podržavamo preustroj Karle i zalažemo se da ona doista postane prava razvojna agencija te da se kadrovski ekipira i bude na usluzi svim partnerima podjednako. U početku je i bilo zamišljeno da ova agencija posluje kao javna ustanova, ali se ne znam iz kojih razloga od toga odustalo. Tako smo došli u situaciju da su oni poslovali kao d.o.o i mi smo im trebali uplaćivati određene novčane iznose, a usluge nisu odradili, pa je ispadalo da trebamo plaćati nekakve fiktivne račune što nismo željeli, rekao je Boljar za KAportal.
Dodaje da je tada zato Vijeće odlučilo da Duga Resa na taj način neće sudjelovati.(KAportal)