Aktualno OG sada Ogulin

Stožer Civilne zaštite raspušten

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović je svom je Facebook profilu napisao objavu u kojoj izvještava da je stožer Civilne zaštite raspušten i time na neki način zaključuje aktivnosti poduzete za zaštitu grada od poplave  u posljednjem izlijevanju rijeke Dobre. U objavi stoji:

“Opasnost je prošla, a Stožer civilne zaštite je raspušten. Akcija je odrađena jako dobro, svi su profesionalno odradili posao. Napunjeno je 7.500 vreća pijeska od čega je 5.500 otpremljeno po gradu građanima i za zaštitu ključnih objekata i infrastrukture.

Vreće s pijeskom koje su kod građana mogu tamo i ostati, pijesak građani mogu upotrijebiti, a vreće baciti. Vreće s pijeskom koje su na paletama razmještene po gradu će biti pokupljene i spremljene u hangar.

Operativne snage se povlače, sada predstoji sanacija štete, čišćenje prometnica, dezinfekcija stambenih prostora, odvoz otpada i naplavina. Najveći dio predstojećeg posla odrađivat će Crveni križ i gradska tvrtka SKG. Caritas je također dostavio pomoć, koja će građanima biti razdijeljena putem ogulinskog župnika i Hrvatskog crvenog križa.

Trenutno je na raspolaganju 47 isušivača, a za sada je zaprimljeno 176 zahtjeva. Dodatni zahtjevi pristižu, a prioritet za isušivanje su stambeni prostori.

Posebno se zahvaljujem Hrvatskoj vojsci i generalu pukovniku Mati Ostoviću na vrhunski odrađenom poslu. Vojska će poslijepodne napustiti vojarnu.”